Ξεκίνησαν ανασκαφές στον Αρχαίο Κλείτορα! - Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε..

Διαβάζουμε σε πρόσφατο δελτίο τύπου του Δήμου Καλαβρύτων ότι, με δαπάνες του Δήμου Καλαβρύτων και απόφαση του Δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου, σε συνεννόηση με όλες τις συναρμόδιες αρχές και Υπηρεσίες, ξεκίνησαν ήδη ανασκαφικές εργασίες για την ανάδειξη κι αξιοποίηση του χώρου του Αρχαίου Κλείτορα, στη Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας.

Όλο δε το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Καλαβρύτων, αναφέρει το ίδιο δελτίο τύπου,  βρισκόταν σε συνεχή συνεννόηση τόσο με φορείς της περιοχής Κλειτορίας όσο και με υπηρεσιακά στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων ώστε να καθοριστεί το ακριβές πλαίσιο των ανασκαφικών παρεμβάσεων και να συμφωνηθούν τα βήματα ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου. 

Επισημαίνεται επίσης, ο σημαντικός ρόλος σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας, τόσο του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Κλειτορίας Βασίλη Κουτρουλάκη όσο και των πρώην Αντιδημάρχων και νυν Βοηθών Δημάρχου Σωτήρη Δουκλιά και Ασημάκη Μιχαλόπουλου, ενώ στην παρούσα φάση, σημειώνεται ότι, η χρηματοδότηση που προέρχεται απ’ τον Δήμο Καλαβρύτων - μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού - αποβλέπει σε μικρής κλίμακας ανασκαφές και τομές στον αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Κλείτορα καθώς και σε άλλες συνοδευτικές εργασίες.

"Είναι, συνεπώς, ένα σημαντικό βήμα ανάδειξης και αξιοποίησης του χώρου ενώ, ταυτόχρονα, συνεχίζονται όλες οι ενέργειες για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων που θα καλύψουν σε πλήρη έκταση το ανασκαφικό έργο στον Αρχαίο Κλείτορα" καταλήγει το δελτίο του Δήμου Καλαβρύτων.

Εδώ και αρκετά χρόνια, με πληθώρα άρθρων μέσα από το KNet, είχαμε επισημάνει την ανάγκη ανάδειξης, όχι μόνον του Αρχαίου Κλείτορα, αλλά και των υπόλοιπων αρχαιολογικών χώρων του Δήμου μας, όπως των Αρχαίων Λουσών, της Ψωφίδας, το Κλίμα του Παυσανία κ.λ.π.

Φαίνεται ότι η αρχή έγινε από τον Αρχαίο Κλείτορα και μετά τρία χρόνια πλήρους απραξίας της δημοτικής αρχής, πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα γι' αυτή την πρωτοβουλία, τόσο στο δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, όσο και στους νυν και πρώην Αντιδημάρχους της περιοχής, αλλά και στους φορείς και στα υπηρεσιακά στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε!!!

Πάντως μακάρι να έχει συνέχεια αυτή η προσπάθεια και, επειδή "όποιος καίγεται στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι", ελπίζουμε να μην είναι απλά ένα προεκλογικό πυροτέχνημα για τις επερχόμενες βουλευτικές ή δημοτικές εκλογές...

Β.Χ.Α.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 14 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com