Μία πρόταση για την νέα πλατεία της Κλειτορίας (ΦΩΤΟ)

 

Στο KNet, πέρα από την έντονη κριτική που ασκούμε κατά καιρούς στη δημοτική αρχή -δίκαια ή άδικα, αυτό θα το κρίνουν οι αναγνώστες- έχουμε επικροτήσει και έργα της τα οποία θεωρούμε ότι αναβαθμίζουν τον τόπο μας.

Για παράδειγμα να αναφέρω, το γεφυράκι στον "ξυδιά", την αναβάθμιση του οδοστρώματος της πόλης των Καλαβρύτων (άσχετα αν μετά από λίγο καιρό ξανασκάφτηκε), όπως και την αλλαγή των παλιών σωμάτων φωτισμού στις κολώνες της πόλης με καινούργια τύπου Led.

Έχουμε επίσης κάνει προτάσεις που θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, όχι μόνο για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας, αλλά και για την αναβάθμιση ολόκληρου του δήμου μας ως ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες και τις 4 εποχές του χρόνου.

Ενδεικτικά να αναφέρω,

την σύσταση επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης με σκοπό την από κοινού διαμόρφωση δράσεων για την ανάδειξη σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος του δήμου Καλαβρύτων,

την δημιουργία γαλακτοκομικής σχολής στην Κλειτορία,

την διαμόρφωση του συντριβανιού της πλατείας των Καλαβρύτων,

την ψηφιοποίηση υπηρεσιών του Δήμου,

τον σχεδιασμό έργων τηλεματικής και την ένταξή τους σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ,

τις ενημερωτικές ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων και την τοποθέτησή τους σε επιλεγμένα σημεία του δήμου μας κ.α.

Στα πλαίσια των προτάσεων αυτών και με δεδομένο ότι η νέα πλατεία της Κλειτορίας θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες, άποψή μου είναι ότι πρέπει επιτέλους να μπει μια τάξη στους χώρους και στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων.

Δεν θα πρέπει επ' ουδενί να παρατηρηθούν στο μέλλον οι τριτοκοσμικές εικόνες υποβάθμισης των παλαιοτέρων ετών, με την "άναρχη" κατάσταση των τραπεζοκαθισμάτων, τις πολύχρωμες ομπρέλες και τους καταστηματάρχες να τσακώνονται για το χώρο.

Τέτοιες εικόνες παρατηρούσαμε τα προηγούμενα χρόνια και στο μικρολίμανο, όπου η δημοτική αρχή Πειραιά στα πλαίσια της ανάπλασης έβαλε επιτέλους τάξη.

Κατεδάφισε τα παλιά χτίσματα και τις πολύχρωμες ομπρέλες που παρέπεμπαν σε... "ανατολίτικο παζάρι". Στη θέση τους έβαλε ομοιόμορφες σιδηροκατασκευές με ανοιγόμενη τέντα και χρώμα που ταιριάζει απόλυτα με τον περιβάλλοντα χώρο. Έτσι, εκτός των άλλων οριοθετείται ο χώρος των καταστημάτων και μπαίνουν σε τάξη και τα τραπεζοκαθίσματα.

Μήπως πρέπει από κοινού, το τοπικό συμβούλιο, ο Αντιδήμαρχος και οι σύμβουλοι της Δ.Ε. Κλειτορίας να προτείνουν κάτι ανάλογο στο Δήμο Καλαβρύτων για την νέα πλατεία της Κλειτορίας;

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος

 

Έτσι ήταν το μικρολίμανο πριν

α

 

Η κατεδάφιση

α

 

Η εικόνα του μικρολίμανου σήμερα...

α

 

   

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
11 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com