Μεταφορά μαθητών από Σκαρπέικα Καλύβια: Για άλλη μια φορά αδιάβαστος ο Δήμαρχος.

Πέταξε το μπαλάκι στην Περιφέρεια προκειμένου να αποποιηθεί τις ευθύνες του Δήμου.

Αδιάβαστος πιάστηκε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών από τον οικισμό Σκαρπέικα στο Δημοτικό Σχολείο της Κλειτορίας, ενώ παράλληλα πέταξε για το ίδιο θέμα το μπαλάκι στην Περιφέρεια, προκειμένου να αποποιηθεί τις ευθύνες που έχει ο Δήμος.

Συγκεκριμένα, στο χθεσινό, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021, δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Λαϊκή Ενότητα Σταμάτης Ανδριόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί για το αν έχει βρεθεί κάποια λύση και ποια είναι αυτή.

Η ερώτηση έφερε σε δύσκολη θέση το Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, που φάνηκε να μην γνώριζε το θέμα. Έτσι για αρκετή ώρα έψαχναν τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κλειτορίας και πρόεδρο της επιτροπής παιδείας Βασίλη Κουτρουλάκη, προκειμένου να απαντήσει στον κ. Ανδριόπουλο.

Όταν τελικά βρέθηκε ο κ. Κουτρουλάκης, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Δήμαρχο και ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι τα παιδιά τα μεταφέρουν ακόμα οι γονείς τους. Παράλληλα έριξε το μπαλάκι στην Περιφέρεια λέγοντας ότι, μελλοντικά η ίδια η Περιφέρεια με εργολαβία της θα πρέπει να βελτιώσει το δρόμο!!!

Τελικά την πλήρη ενημέρωση την έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Δουκλιάς, ο οποίος φάνηκε να ήταν ο μόνος που γνώριζε το θέμα.

Ο κ. Δουκλιάς ανέφερε ότι για τα Σκαρπέικα έχει ασχοληθεί η δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της. Σημείωσε επίσης ότι, ήδη έπεσαν κάποια τσιμέντα σε δύσκολα σημεία του δρόμου με δαπάνες του Δήμου και ότι έχει επίσης προβλεφθεί να τσιμεντοστρωθεί από το Δήμο ένα κομμάτι μήκους 500-600 μέτρα περίπου, μέσω του προγράμματος αγροτικής οδοποιίας, ενώ ένα άλλο κομμάτι προβλέπεται να τσιμεντοστρωθεί, μέσω του ίδιου προγράμματος, από την Περιφέρεια.

Επίσης ο κ. Δουκλιάς σημείωσε ότι η Περιφέρεια πρότεινε επίσης να ενοικιάσει σπίτι για τα παιδιά στην Κλειτορία, πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή από τους γονείς, ενώ παράλληλα τους πρότεινε να αυξήσει το ποσό των 70 ευρώ που δίνεται στις οικογένειες ανά μήνα, προκειμένου να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στην Κλειτορία.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος πρότεινε να υπάρξει ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου προς την Περιφέρεια που να ζητά όπως πρότεινε ο κ. Σταμάτης να δοθεί μια μόνιμη λύση.

 

Β.Α. 

 

Κώστας Ζαφειρόπουλος

Σε ότι αφορά το κείμενο στο σημειο που αναφέρει πως ήδη ο δήμος έχει ρίξει ορισμένα τσιμέντα , η αλήθεια είναι ότι έχει διαθέσει 30 κυβικά τσιμέντο και εμείς έχουμε διαθέσει αλλά 30 κυβικά τσιμέντο και πλέγματα και το ποσό ανερχόταν στα 2750€ από την τσέπη μας !!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com