ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Στα σκαριά η ανάδειξη χαρακτηριστικών παραδοσιακών κτιρίων

Ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Καλαβρύτων, οι εργασίες στα πλαίσια του έργου: «Ανάδειξη όψεων χαρακτηριστικών παραδοσιακών κτιρίων κέντρου οικισμού Κοινότητας Κλειτορίας», εντός της περιοχής που ορίζεται : από οικία Λατάνη έως διασταύρωση Νεκροταφείου και από οικία Μπόμπα Δ. εώς κτίριο Μαρώση (πρώην Εφορεία) στην Κοινότητα Κλειτορίας Δημοτικής Ενότητας Κλειτορίας.

Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο τύπου, στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου ο Δήμος Καλαβρύτων προσκάλεσε σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 8328/6-11-2019 πρόσκληση, κάθε ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη εντός των προαναφερθέντων ορίων, να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την συμμετοχή του στο έργο αυτό.

Το έργο περιλαμβάνει αμμοβολή των όψεων (αφαίρεση τυχών παλιών επιχρισμάτων) αποκάλυψη της πέτρινης κατασκευής και επιμελημένο αρμολόγημα αυτής. Σκοπός των εργασιών είναι η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής με την ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα της αλλά και την ντόπια τεχνοτροπία κατασκευής λιθοδομών που στις περισσότερες περιπτώσεις χρονολογούνται περίπου ένα αιώνα.

Παράλληλα και με αφορμή την αμμοβολή των όψεων θα δοθεί η ευκαιρία για μακροσκοπικό έλεγχο στατικής επάρκειας των κατασκευών. Η δαπάνη των εργασιών θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου 13 ημέρες: (4 με 5 ημέρες περιμετρικά της πλατείας και 7 με 8 ημέρες στα υπόλοιπα κτήρια).

Ο Δήμος Καλαβρύτων, πιστεύοντας ότι το αποτέλεσμα θα τον δικαιώσει, ζητά την κατανόηση των κατοίκων και των ιδιοκτητών καταστημάτων για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν κατά τη εκτέλεση του έργου (σκόνη, ηχορύπανση κ.λ.π.).

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com