Χτες στο Μπόσι. Σήμερα στα Σκαρπέικα. Αύριο που θα δούμε πάλι παιδιά κατώτερου Θεού;

Πριν από έναν περίπου χρόνο, είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας ο οικισμός Μπόσι Καλαβρύτων, με τα παιδιά των οικογενειών που διαμένουν εκεί να μην έχουν πρόσβαση στα σχολεία των Καλαβρύτων, λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου. Μετά από συνεχή και αδιάκοπα δημοσιεύματα που έβγαλαν το θέμα στην επιφάνεια, έστω και προσωρινά το πρόβλημα λύθηκε.

Έναν χρόνο μετά, ανακαλύπτουμε πάλι "παιδιά ενός κατώτερου Θεού", αυτή τη φορά 4 μόλις χιλιόμετρα από την Κλειτορία, στον οικισμό Σκαρπέικα της κοινότητας Λευκασίου. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του pelop.gr, τρία παιδιά από τον οικισμό, ένας μαθητής λυκείου, μια μαθήτρια του γυμνασίου και ένα κοριτσάκι του νηπιαγωγείου, εδώ και μια εβδομάδα σταμάτησαν να πηγαίνουν σχολείο γιατί οι πατεράδες τους, αδέλφια, σήκωσαν ψηλά τα χέρια από απόγνωση επειδή δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο για να πηγαίνουν απ’ το σπίτι τους στο σχολείο και να γυρίζουν πίσω.

Ο λόγος είναι η κατάσταση των 4 χιλιομέτρων δρόμου, που τα 2 από αυτά για να τα διασχίσει κάποιος χρειάζεται όχημα 4χ4 ή τρακτέρ!!! 

Κανένας δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη μεταφορά μαθητών στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, γιατί όπως φαίνεται, το δρομολόγιο κρίνεται άγονο και ασύμφορο. Μέχρι σήμερα, τα τρία παιδιά τα πηγαινόφερναν στο σχολείο οι γονείς τους, αλλά οι εργασιακές τους ανάγκες πλέον δεν τους επιτρέπουν να συνεχίσουν.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" ο Κώστας Ζαφειρόπουλος, που διαμένει με τα τρία παιδιά του στα Σκαρπέικα, ο ίδιος μόνος του μεταφέρει εδώ και χρόνια τα παιδιά από και προς τα σχολεία τους, αφού κανένα ταξί δεν αναλαμβάνει τη δουλειά, γιατί υπάρχει ένα κομμάτι σχεδόν 2 χιλιόμετρα χωματόδρομος σε άθλια κατάσταση. Έτσι αναγκάζεται να τα πηγαίνει καθημερινά ο ίδιος με ένα 4Χ4 ιδιοκτησίας του, αφού είναι το μόνο που μπορεί να πάει σε αυτόν τον δρόμο. Ο Δήμος λέει πως δεν έχει λεφτά να φτιάξει το δρόμο ενώ η Περιφέρεια συνιστά... ψυχραιμία και υπομονή.

Μπαλάκι ευθυνών λοιπόν, από Περιφέρεια στο Δήμο και το αντίστροφο, με τον Αντιδήμαρχο να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και να αρκείται μόνο σε... διαπιστώσεις.

Για να μην τα ρίχνουμε όλα στο Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, το ερώτημα εδώ είναι τι κάνουν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ή η επιτροπή παιδείας; Πέρα από διαπιστώσεις και μετακύλιση ευθυνών έχουν προτείνει κάποια λύση; Δεν θα μπορούσαν για παράδειγμα να εισηγηθούν στο Δήμαρχο την ενοικίαση, για 9 μήνες που διαρκεί η σχολική χρονιά, ενός οχήματος 4χ4 που να διαθέτει τις κατάλληλες προδιαγραφές για μεταφορά μαθητών και να αναθέσουν με μια ημερήσια αντιμισθία σε κάποιον επαγγελματία οδηγό να μεταφέρει τα παιδιά για 4 χιλιόμετρα; Πόσο άραγε θα στοίχιζε στο Δήμο αυτή η λύση; Σίγουρα πολύ λιγότερο από μια... απευθείας ανάθεση.  

Β. Α.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com