Τελέστηκε από το Δήμο Καλαβρύτων μνημόσυνο στη μνήμη του Μίμη Κυριακόπουλου

Έγινε σήμερα στο νεκροταφείο Καλαβρύτων από το Δήμο, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Καλαβρυτινού νεκρού στα γεγονότα του Πολυτεχνείου του 1973, Δημήτρη (Μίμη) Κυριακόπουλου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Καλαβρύτων Αθαν. Μενούνος, ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων Βασ. Σπανός, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας του Δημήτρη Κυριακόπουλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δημήτρης (Μίμης) Κυριακόπουλος, τις βράδυνες ώρες της 16.11.1973 ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια και στη συνέχεια κτυπήθηκε από τα ενεργούμενα όργανα της χούντας με συμπαγείς ράβδους στο κεφάλι, συνεπεία των οποίων πέθανε από οξεία ρήξη αορτής τρεις ημέρες αργότερα, στις 19.11.1973, ενώ μεταφερόταν στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ, αφού δεν πήγε στο νοσοκομείο αμέσως, από φόβο μήπως συλληφθεί από την ΕΣΑ.

Ο πατέρας του Αντώνιος Κυριακόπουλος, ο οποίος είχε οκτώ παιδιά, εκτελέσθηκε από τους Γερμανούς στα Καλάβρυτα κατά το Ολοκαύτωμα της 13/12/1943.

Ελπίζουμε να καθιερωθεί και να γίνεται κάθε χρόνο τέτοια ημέρα επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη του από το Δήμο Καλαβρύτων, ενώ ελπίζουμε επίσης σύντομα να υλοποιηθεί και η πρόταση του συμπατριώτη μας Δημήτρη Κατσικόπουλου, την οποία έχουμε στηρίξει κι εμείς από το KNet, για εισαγωγή στο δημοτικό συμβούλιο πρότασης για ενημέρωση και λήψη απόφασης, που θα αφορά τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του και ονοματοδοσία οδού.

Είναι το ελάχιστο που μπορεί και πρέπει να κάνει ο δήμος μας, ως απότιση φόρου τιμής στη μνήμη του αφανούς αυτού ήρωα και συμπατριώτη μας.

Β. Α.  

α

 

α

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
10 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com