Ψηφίσματα του Δήμου Καλαβρύτων και της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας για τον θάνατο του συνδημότη μας Γιώργου Αθανασίου

Με ψηφίσματα εξέφρασαν την θλίψη τους για τον αιφνίδιο θάνατο του συνδημότη μας Γιώργου Αθανασίου, Αξιωματικού (Αντιπτεράρχου) ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας, τόσο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων όσο και η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας, της οποίας υπήρξε μέλος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εξόδιος ακολουθία, θα τελεσθεί σήμερα Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 στις 12:00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων.

Ακολουθούν τα ψηφίσματα του Δήμου Καλαβρύτων και της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων συνήλθε σήμερα, 12 Ιανουαρίου 2022, σε έκτακτη, δια περιφοράς, συνεδρίαση, μετά την αγγελία του αιφνίδιου θανάτου του συνδημότη μας, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Αξιωματικού (Αντιπτεράρχου) ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Γεώργιος Αθανασίου του Μιχάλη και της Αικατερίνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καλάβρυτα. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές, εισήχθη το 1970 στη Σχολή Ικάρων (Τμήμα Ιπταμένων) απ’ όπου αποφοίτησε το 1974. Υπηρέτησε σε πολλές μονάδες και σχηματισμούς. Το 2002 έγινε Ταξίαρχος και υπηρέτησε ως Διοικητής Αεροπορίας στην Κύπρο. Το 2005 υπηρέτησε στη Διεύθυνση Ασφαλείας Πτήσεων Εδάφους και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Υποπτεράρχου. Επανήλθε το 2010 στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (Α.Σ.Α.ΕΔ.) ως Δ/ντης μέχρι το έτος 2012 και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Αντιπτεράρχου.

Λαμβάνοντας υπόψη το ήθος, τον πατριωτισμό, την εξαίρετη και ανεκτίμητη προσφορά του στη Μαρτυρική μας πόλη και στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία των Καλαβρύτων, στην Πολεμική Αεροπορία και στην πατρίδα, 

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1. Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του εκλεκτού συμπατριώτη μας Γεωργίου Αθανασίου, που με το σπάνιο ήθος, την εξαίρετη προσωπικότητά του, την σπουδαία επαγγελματική του διαδρομή και την κοινωνική του προσφορά, τίμησε τα Καλάβρυτα και την πατρίδα μας.

2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος.

3. Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

4. Να παραστεί σύσσωμο το Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία του.

5. Να εκφωνήσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων και προσωπικός του φίλος, τον αποχαιρετιστήριο λόγο.

6. Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δήμου και να συνοδεύσει η Φιλαρμονική τη σορό του.

7. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Η απόφαση (ψήφισμα) αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 4/2022.

Ο Πρόεδρος   Ο Δήμαρχος    Τα Μέλη

 

 

ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Με το άκουσμα του θανάτου του εκλεκτού Καλαβρυτινού και μέλους της Ένωσής μας, απόστρατου ιπτάμενου υποπτεράρχου της Ελληνικής Αεροπορίας ΓΙΩΡΓΟΥ Μ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, συνήλθε το Δ. Σ. της Ένωσής μας και

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

1. Ο εκλιπών ήταν ένα από τα εκλεκτά μέλη της Καλαβρυτινής κοινότητας, πάντα παρών σε πάν ό,τι αφορούσε στα Καλάβρυτα, πάντα δραστήριος, υπερβολικά εργατικός, θαρραλέος και αποτελεσματικός, με σπάνιες φυσικές και ψυχικές ικανότητες και αρετές. Αγαπούσε τους πάντες και αγαπιόταν από όλους.

2. Δεν είναι καθόλου εύκολο και για την Ένωσή μας, και για την Καλαβρυτινή κοινωνία, να ξεπεράσουμε τον χαμό του και να καλύψουμε το κενό που μας αφήνει.

3. Μέλη της Διοίκησης της Ένωσής μας θα παραστούν στην κηδεία του και θα εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στην Καλαβρυτινοπούλα σύζυγό του Άννα Δ. Δαρμογιάννη - Αθανασίου και στις δύο κόρες τους.

4. Στην ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΗΧΩ θα δημοσιευθεί νεκρολογία του εκλιπόντος .

Για την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
10 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com