ΠΡΙΟΛΙΘΟΣ: Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον ήρωα Εύελπι Πέτρο Ν. Κωστόπουλο

Τιμήθηκε χθες Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 στον Πριόλιθο, ο ήρωας Εύελπις Πέτρος Ν. Κωστόπουλος που εκτελέσθηκε από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 15η Μαΐου 1942 στην Μυτιλήνη.

Σε μια λιτή εκδήλωση, που έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου της κοινότητας Πριολίθου Χρήστου Μπουρδή, τελέσθηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μνημόσυνο, στην μνήμη του καταγόμενου από τον Πριόλιθο ήρωα.

Για την πορεία της ζωής του, τις ηρωικές του πράξεις και την αυταπάρνηση που έδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, (στοιχεία που αντλήθηκαν μέσα από έρευνες και επισκέψεις στο τόπο όπου εκτελέσθηκε), αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους, ο Υποστράτηγος ε.α. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Παναγιώτης Κωστόπουλος.

Επίσης ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος είπε ότι, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και τον Πρόεδρο Χρήστο Μπουρδή, θα τοποθετηθεί τιμητική πλάκα στο χωριό, ώστε κάθε χρόνο να τιμάται η μνήμη του ήρωα.

Εκτός του Δημάρχου Καλαβρύτων και του Προέδρου της κοινότητας, στην εκδήλωση παρέστησαν συγγενείς του ήρωα εύελπι, εκπρόσωποι του Στρατού με επικεφαλής τον ταγματάρχη Γρηγόριο Λιγδιάρα, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγριδίου Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κανδάλου Παναγιώτης Χρυσόπουλος, ο αντιστρατηγος εα της Ελληνικής Αστυνομίας Ανδρέας Χρυσανθακόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Χαρίλαος Ερμείδης, το μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Φίλιππος Σαρδελιάνος, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το μνημείο που υπάρχει στην περιοχή Τσαμάκια στην Μυτιλήνη όπου κάθε χρόνο τιμάται και ο ήρωας Εύελπις Πέτρος Ν. Κωστόπουλος, καθώς και φωτογραφίες από την χτεσινή εκδήλωση στον Πριόλιθο.

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com