Το μνημόσυνο του Παλαιών Πατρών Γερμανού στην Αγία Λαύρα

Tήν Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, τελέσθηκε το καθιερωμένο ετήσιο Μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και λειτούργησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς και Ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιο, και τους αδελφούς της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Φιλάρετο και τον Αρχιδιάκονο π. Νήφωνα.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, μίλησε για την την προσφορά και την συμβολή του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού στην προετοιμασία και την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, κάνοντας επίσης ιδιαίτερη μνεία στον μαρτυρικό του θάνατο.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν επίσης, ο Δήμαρχος Δημητσάνας κ. Ευστάθιος Κούλης, συνοδευόμενος υπό συμπολιτών του εκ του ιστορικού Δήμου Δημητσάνας.

Τέλος, στο Τρισάγιο το οποίο ετελέσθη ενώπιον του ανδριάντος του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού, ο οποίος δεσπόζει στον περιβάλλοντα χώρο του Ιστορικού Ιερού Ναού όπου έλαβε χώρα η ορκωμοσία των Ελλήνων Επαναστατών στο Ιερό Λάβαρο της Ελληνικής Επαναστάσεως, συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος των Καλαβρυτινών Πειραιά κ. Αθανάσιος Χρονόπουλος, συνοδευόμενος υπό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com