ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Έντονες αντιδράσεις και για το ετήσιο τέλος αποχέτευσης

Στις 30 Απριλίου, δημοσιεύσαμε στο KNet, άρθρο με τίτλο "...κάτι περίεργα ραβασάκια, από το Δήμο Καλαβρύτων στους δημότες", (διαβάστε εδώ) που γινόταν αναφορά στις ατομικές ειδοποιήσεις προ... βεβαίωσης με συνολικό ποσό 148,80 ευρώ ανά νοικοκυριό που εξέδωσε ο Δήμος Καλαβρύτων.

Είχαμε κάνει τότε αναφορά για τα τέλη δικαιώματος σύνδεσης με την αποχέτευση, ποσού 62 ευρώ, που συμπεριλαμβανόταν στο συνολικό ποσό των προ... βεβαιώσεων και είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους πολίτες των Καλαβρύτων.

Είχαμε επίσης θέσει μια σειρά από ερωτήματα που απασχολούσαν τους πολίτες, αλλά ουδέποτε δόθηκε απάντηση από τους αρμόδιους του Δήμου.

Από τότε μέχρι σήμερα, δεχθήκαμε πλήθος διαμαρτυριών και για την άλλη χρέωση που συμπεριλαμβάνεται στον ίδιο λογαριασμό. Το ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΓΙΟ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ποσού 86,80 ευρώ . Οι διαμαρτυρίες αυτές απευθύνονται στο δήμο και προέρχονται από ανθρώπους που είτε μένουν μόνιμα στα Καλάβρυτα, είτε έχουν αγοράσει κάποιο σπίτι εδώ και το έχουν τον περισσότερο καιρό κλειστό.

Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα ανθρώπου, ο οποίος μας είπε ότι μέλος της οικογένειάς του αγόρασε ένα μικρό διαμέρισμα στα Καλάβρυτα, αλλά τα τελευταία 4 με 5 χρόνια βρίσκεται στο εξωτερικό και δεν υπάρχει κατανάλωση ούτε μισού κυβικού νερού, ενώ πριν το χρησιμοποιούσε περιστασιακά ως παραθεριστική κατοικία.

Θεωρεί τη χρέωση των 86,80 ευρώ για το ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΓΙΟ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ υπερβολική, ζητά να μάθει τον τρόπο υπολογισμού της, όπως επίσης και  γιατί δεν λαμβάνονται υπόψη οι μετρήσεις των εγκατεστημένων υδρόμετρων, όπως γίνεται παντού σε προηγμένες κοινωνίες. Για το λόγο αυτό έχει ήδη προσφύγει στο συνήγορο του πολίτη.

Άλλος συμπατριώτης μας μόνιμος κάτοικος Αθηνών, που χρησιμοποιεί και αυτός το πατρικό του σπίτι στα Καλάβρυτα περιστασιακά ως εξοχική κατοικία, μας έλεγε ότι στην Αθήνα για μια μέση οικογένεια, με μέση κατανάλωση νερού 40 έως 50 κυβικά νερού το τρίμηνο, το τέλος αποχέτευσης ανέρχεται στα 15 με 17 ευρώ, δηλαδή 60 με 70 ευρώ το χρόνο, ποσό σαφώς χαμηλότερο από αυτό που χρεώνει ο Δήμος Καλαβρύτων, ακόμα και για τα κλειστά όλο το χρόνο σπίτια. 

Όπως μαθαίνουμε, επιστολές διαμαρτυρίας προς το Δήμο, προσφυγές στο συνήγορο του πολίτη και αλλού, από ανθρώπους που θεωρούν υπερβολική και καταχρηστική την συγκεκριμένη  χρέωση έχουν γίνει αρκετές και όπως δείχνουν τα πράγματα, στο μέλλον θα έχουμε ακόμα περισσότερες.

 Β.Α.

 

α

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com