Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙ & ΕΝΑ ΓΕΛΙΟ Η ΖΩΗ… στο ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Μια παράσταση με δυο κωμικά μονόπρακτα από το θέατρο Εκστάν  στο ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ  

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:00 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙ του Ζωρζ ΜΠΡΑΣΣΑΪ & ΕΝΑ ΓΕΛΙΟ Η ΖΩΗτου Ζαν – Πωλ ΝΤΕΝΙΖΟΝ 

Δύο γαλλικά μονόπρακτα από τον κορυφαίο Γάλλο ηθοποιό και  σκηνοθέτη Ζαν- Πωλ Ντενιζόν (Βλέπε Θέατρο Πήτερ Μπρουκ),  συγκεντρώνει η παράσταση που θα δοθεί από το θέατρο Εκστάν στο  Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων την Πέμπτη 10 Μαρτίου  στις 20:00 υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων.

Είσοδος ελεύθερη. 

Τα δύο γαλλικά μονόπρακτα έχουν ανεβεί στη σκηνή του Εκστάν στην  Αθήνα κατά τη χειμερινή περίοδο του 2021/22 και από το Μάρτιο θα  περιοδεύσουν σε κάποιες πόλεις. Στην περιοδεία η παράσταση  συγκεντρώνει και τα δύο έργα. Ανοίγει με την Ιστορία της Μαρί ( του  διάσημου φωτογράφου του Παρισιού του Μεσοπολέμου, Ζωρζ Μπρασσάϊ) και  συνεχίζει με το Ένα γέλιο η ζωή (του Ζαν – Πωλ Ντενιζόν).  

Από το δωμάτιο υπηρεσίας στον έβδομο όροφο μιας πολυκατοικίας στο  Παρίσι, όπου η καθαρίστρια Μαρί μένει με το γάτο της τον Πον – Πον,  περνάμε στο χαρούμενο περιβάλλον του τσίρκου με τον ταπεινό κλόουν  του. 

Ο σκηνοθέτης Ζαν- Πωλ Ντενιζόν διασταυρώνει το Θέατρο με το Τσίρκο  και μαζί με τις ερμηνείες των τριών ηθοποιών του ( Με σειρά εμφάνισης Ελένη Παπαχρηστοπούλου, Γιάννης Σταματίου, Ντομένικα Ρέγκου) μας 

βυθίζουν στην πραγματικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και μας δείχνουν  ότι το γέλιο, το χιούμορ, και η χαρά στη ζωή, μας σώζει. 

Δυο έργα βαθιά ανθρώπινα και συγχρόνως κωμικά. Μια παράσταση όπου  η απόλαυση της μίμησης, των κωμικών καταστάσεων, η μεταμόρφωση, η  μαγεία του τσίρκου, πάνε μαζί μ’ ένα βλέμμα στοργής και σεβασμού προς  στο ανθρώπινο ον.  

Τα έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Απευθύνονται σ’  ένα ευρύ κοινό και είναι κατάλληλα για κάθε ηλικία. 

 

a

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com