ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ: Η "κόντρα" με τους Αιγιαλείς για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ένα έγγραφο αίτημα στον Δήμο Καλαβρύτων, για επαναφορά του εκπτωτικού καθεστώτος 50% που ίσχυε από το 2015 έως και το 2017 για Αιγιαλείς χρήστες του Χιονοδρομικού Κέντρου, φέρεται να είναι η αιτία οδήγησε το δημοτικό συμβούλιο – χθες βράδυ στο Αίγιο- στη διατύπωση ενός υψίστης σημασίας ζητήματος, που αφορά στο ιδιοκτησιακό σκέλος της Δημοτικής Επιχείρησης στον Χελμό.

Από τις αρχές Ιανουαρίου είχε διατυπωθεί στον Δήμο Καλαβρύτων και το διοικητικό συμβούλιο του Χιονοδρομικού Κέντρου, όπως και προσωπικά στον δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο, το αίτημα για εκ νέου έκπτωση στους δημότες Αιγιαλείας.

Δεν γνωρίζουμε αν το αίτημα αυτό εισήλθε ποτέ ως συζήτηση στο Δ.Σ. του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων όμως, το θέμα επανήλθε χθες στο δημοτικό συμβούλιο στο Αίγιο όπως προαναφέραμε, με τον ακρατινό πρ. αντιδήμαρχο Ανατολικής Αιγιάλειας και νυν δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Γιώργο Γιοβά να αποκαλύπτει πως το Χιονοδρομικό βρίσκεται κατά 70% σε έκταση του Δήμου Αιγιάλειας, η οποία από το 1983 έχει παραχωρηθεί προς χρήση από τον αείμνηστο κοινοτάρχη Μεσορουγγίου Ακράτας Σωτήρη Κρικέτο και μάλιστα με αντίτιμο 5% επί των ακαθάριστων εσόδων του Κέντρου.

Ήδη, με παραίνεση της αντιπολίτευσης, όπως αναφέρει το pelop.gr, ο Δήμος Αιγιάλειας καλείται τώρα να βρει αντίγραφο της παραχώρησης έκτασης στο Κέντρο, όπως και το τοπογραφικό, ώστε να διεκδικηθεί, επιπλέον, η συμμετοχή στη Διοίκηση του ΧΚ του εκάστοτε κοινοτάρχη Μεσορουγγίου και του αντιδημάρχου Ανατ. Αιγιάλειας.

Ο δημοτικός σύμβουλος (από Αιγείρα) Πάνος Γιαννούλης, παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση του ΔΣ, ανέφερε ενδεικτικά ότι «οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού είναι της Αιγιάλειας και αυτό φάνηκε όταν παλιότερα ιδιώτης θέλησε να φτιάξει ξενοδοχείο στον παραχωρημένο χώρο του σημερινού πάρκινγκ… κάτι που δεν επετράπη».

Η αντιδήμαρχος Ακράτας – Αιγείρας Μαρία Σταυροπούλου σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, άδραξε την ευκαιρία λέγοντας ότι «είμαστε μαζί σε ό,τι είναι προς όφελος των Αιγιαλέων»! Αναρωτήθηκε επίσης, για ποιους λόγους τίθεται τώρα το θέμα (υπονοώντας κάποια σχέση με το έργο 18 εκατ. ευρώ αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου), αλλά και γιατί δεν έγιναν διερευνητικές κινήσεις για το παραχωρητήριο… ούτε επί Δήμου Νωνάκριδας.

Ωστόσο, ευθυγραμμίστηκε ευθέως στη γραμμή διεκδίκησης των δικαιωμάτων της Αιγιάλειας, λέγοντας: «Είμαστε στην κατεύθυνση να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τις Κοινότητές μας και τους Οικισμούς μας, στα όρια των οποίων ανήκει η έκταση του Χιονοδρομικού. Εντός της Κοινότητας Μεσορουγγίου είναι το μεγαλύτερο μέρος του Κέντρου. Να μην υπάρχει αμφιβολία. Εχει γίνει κτηματογράφηση…».

Τελικά το δημοτικό συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση, με το δήμαρχο Δημήτρης Καλογερόπουλος να προτιμά να μην δώσει συνέχεια, λέγοντας απλά ότι «δεν είναι όλο το Χιονοδρομικό στην Αιγιάλεια».

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος μιλώντας στον Max Fm και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» απευθύνθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, λέγοντας χαρακτηριστικά «Είναι αστείο να λέγονται κάτι τέτοια. Είναι σαν το λιμάνι του Αιγίου να ανήκει στο Δήμο Καλαβρύτων. Είναι γνωστό πως ιδρύθηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, πως ξεκίνησε και πως στήθηκε. Δεν είναι καλά οι άνθρωποι. Δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα να λέγονται»

Β.Α.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com