...ως υπάκουο οικόσιτο της πολιτικής εξουσίας, έβαλε την ουρά στα σκέλια και δεν έβγαλε άχνα!!!

...άρθρο του Β. Αποστολόπουλου

Δανείζομαι τον τίτλο του άρθρου, από ανάρτηση δημοσιογράφου (Αγγελική Ανυφαντή) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αναφέρεται στην αδιαφορία; στην ανικανότητα; (όπως θέλει ο καθένας ας το χαρακτηρίσει) του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, να ορθώσει ανάστημα και να αντιδράσει στην διαρκή υποβάθμιση των ιστορικών γεγονότων των Καλαβρύτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί διαπίστωση συμπατριώτη μας, ο οποίος σε συζήτηση που είχαμε μαζί του, κουνώντας το κεφάλι του μονολογούσε: "Ιστορία 200 χρονών, έτυχε να πέσει στα χέρια του Θανάση και να τα αποτελέσματα...".

Θα περίμενε κανείς, στην ομιλία του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, στην εκδήλωση «Ύμνος εις την Ελευθερία», που έγινε την Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021, στο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας Αγωνιστών 1821, έστω και την ύστατη στιγμή, να ακούσει κάτι...

Να δει μια αντίδραση, τόσο για την υπογραφή του γνωστού διατάγματος Παυλόπουλου, μια μέρα πριν παραδώσει την Προεδρία, όσο και για το ότι η πολιτική ηγεσία έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων να έρθει το θέμα στη Βουλή.

Το κυριότερο όμως, θα περίμενε κανείς, να ακούσει και να δει, μια δυναμική αντίδραση στο γεγονός ότι την Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, η κα Γιάννα Αγγελοπούλου, αλλά και πολλοί άλλοι, "έστρεψαν το οπίσθιά τους" προς τα Καλάβρυτα και την ιστορία τους.

Αντί αυτού, γενικόλογες αναφορές, στα τοπόσημα και στα ιστορικά γεγονότα της νεώτερης ιστορίας των Καλαβρύτων, σε ποιούς άραγε; σε εμάς που ίσως τα γνωρίζουμε καλύτερα και από τον καθένα; (συγχωρέστε μου την όποια αλαζονεία αλλά είναι προϊόν αγανάκτησης).

Για άλλη μια φορά λοιπόν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων, που επιβάλλει το όνομα και η ιστορία του τόπου μου.

...έβαλε την ουρά στα σκέλια και ως υπάκουο οικόσιτο της πολιτικής εξουσίας, δεν έβγαλε άχνα...

Δυστυχώς διοργάνωσε μια εκδήλωση, την κορυφαία υποτίθεται για την Ιστορία των Καλαβρύτων, από την οποία απείχαν συνειδητά, όχι μόνο οι επώνυμοι καλεσμένοι, αλλά δυστυχώς και οι καλαβρυτινοί παρά τη θέλησή τους.

Την μετέτρεψε με αυτό τον τρόπο, απλά σε μια "βαρετή" συναυλία για λίγους...

Β. Αποστολόπουλος

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com