Γραφικότητες και... τραγικότητες. (άρθρο του Β. Αποστολόπουλου)

άρθρο του Β. Αποστολόπουλου

 

Φαίνεται τελευταία, ότι ορισμένοι εκεί στη δημοτική αρχή, νομίζουν ότι ο Δήμος Καλαβρύτων είναι δήμος της... υποσαχάριας Αφρικής και οι δημότες του δημότες Ουγκάντας. 

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός, ότι μπροστά στην πλήρη ανυπαρξία έργων μετά από δύο χρόνια ανάληψης των καθηκόντων από την νέα  δημοτική αρχή, Παπαδόπουλος και Βασιλόπουλος έχουν βαλθεί να ρίχνουν "επικοινωνιακά πυροτεχνήματα" για δήθεν έργα που πρόκειται να γίνουν... Γνωρίζουμε βέβαια ποιος από τους δυο καθοδηγεί τον άλλο, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Εκτός από αεροδρόμια, ιπποδρόμια, ελικοδρόμια, σιδηρόδρομους, μουσεία, αστεροσκοπεία, μαντεία, μονοπάτια κλπ, τελευταία μαθαίνουμε ότι ετοιμάζονται να εξαγγείλουν και εναέρια μονοπάτια σαν της Ελβετίας!!!

Δεν γνωρίζουμε αν μαζί με αυτά θα εξαγγείλουν και κρεμαστούς κήπους σαν της Βαβυλώνας! Με αυτούς όμως, όλα είναι πιθανά. 

Οι δημότες των Καλαβρύτων βέβαια, καθημερινά γελούν με όλους αυτούς τους πολιτικαντισμούς και τις πολιτικές γραφικότητες. Όταν όμως τα πράγματα ξεφεύγουν από τα στενά όρια του δήμου και τα ανακοινώνει ο δήμαρχος παραπέρα, π.χ. σε περιφέρεια, σε υπουργούς, σε κυβερνητικά στελέχη κ.λ.π., τότε τα πράγματα από γραφικά γίνονται τραγικά, αφού κανένας δεν τα λαμβάνει υπόψιν του σοβαρά, με αποτέλεσμα πέραν από την απαξίωση ολόκληρου του δήμου, να κινδυνεύουν να χαθούν και σχεδόν ώριμα έργα όπως για παράδειγμα το Πλανητάριο. 

Δεν θα σταθώ αυτή τη φορά στην ευθύνη που έχει η (δυστυχώς ανύπαρκτη) αντιπολίτευση για όλη αυτή την κατάντια, αλλά θα σταθώ στην ευθύνη των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν στην συμπολίτευση και σοβαροί άνθρωποι, δημοτικοί σύμβουλοι με άποψη. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε.

Αναρωτιέμαι λοιπόν:

Δεν υπάρχει κανείς να συγκρατήσει αυτόν τον διασυρμό;

Δεν υπάρχει κανείς να χτυπήσει τουλάχιστον το χέρι του στο τραπέζι και να διαχωρίσει δημόσια τη θέση του όσο είναι ακόμα καιρός;

Τους ικανοποιεί ή τους εξυπηρετεί όλη αυτή η κατάσταση; 

Η γνωστή καραμέλα "Εγώ διαφωνούσα στην δημοτική ομάδα αλλά ήμουν μόνος. Τι να έκανα;" πλέον δεν πείθει κανέναν.

 

Β. Αποστολόπουλος 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 17 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com