Εκτός από πινακίδες τύπου... "kalavrita", υπάρχουν οι ενημερωτικές ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων!

άρθρο του Β. Αποστολόπουλου

Πρόκειται για ηλεκτρονικές ενημερωτικές πινακίδες LED full Matrix μεταβλητών μηνυμάτων, που τοποθετούνται κυρίως σε δήμους και παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες και ενημερωτικά μηνύματα από τη δημοτική αρχή στους δημότες, στους διερχομένους οδηγούς και πεζούς, όπως είναι οι αλλαγές ωραρίων σε υπηρεσίες, αργίες, απεργίες, δραστηριότητες και εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος.

Μπορούν επίσης να προβάλλουν μηνύματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια και την προβολή καταστημάτων, με σκοπό την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και των υπηρεσιών του δήμου.

Ελέγχονται πλήρως, τόσο από μια εφαρμογή που εγκαθίσταται σε Η/Υ, στα γραφεία του δήμου, όσο και μέσω web browser. Η επικοινωνία γίνεται μέσω GSM, εξασφαλίζοντας την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών. Διατίθενται με το λογότυπο του δήμου και τοποθετούνται σε μία μεταλλική κατασκευή.

Η συνολική κατασκευή είναι ανθεκτική και μπορεί να αντέξει ακραίες καιρικές συνθήκες, ατυχήματα ή ακόμα και βανδαλισμό.

Το κόστος της καθεμιάς από αυτές, δεν ξεπερνά τα 5 έως 6 χιλιάδες ευρώ, τοποθετούνται σε οδικούς κόμβους, σε εισόδους πόλεων και σε άλλα προεπιλεγμένα σημεία προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες στο να γνωρίζουν με αξιοπιστία και αμεσότητα την ακριβή κατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους, στο να εκτιμούν τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδρομής που έχουν επιλέξει, στο να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές σε περίπτωση σημαντικής παρακώλυσης της κυκλοφορίας, και να προγραμματίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τον χρόνο των μετακινήσεων τους.

Έχουν ήδη τοποθετηθεί σε αρκετούς δήμους της χώρας μας, είτε με ίδιους πόρους, είτε σε όσους είχαν την προνοητικότητα και την ικανότητα να ενταχθούν σε προγράμματα ΕΣΠΑ για "έξυπνους δήμους", στο πλαίσιο ανάπτυξης τηλεματικών υπηρεσιών για την διάθεση σε πραγματικό χρόνο στους πολίτες πληροφοριών που σχετίζονται με την κυκλοφορία.

Συμπέρασμα.

Υπάρχουν δήμοι, ιδίως τουριστικοί που, αντί πινακίδων τύπου "kalavrita" ή γλαστράκια στις κολώνες, τοποθετούν τέτοιες ενημερωτικές ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων.

Οι συγκρίσεις και τα συμπεράσματα δικά σας...

 

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος

 Μηχανικός Πληροφορικής

Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

 

α

 

α

 

α

 

α

 

 

Αντώνης Δημόπουλος

εξοχη ιδεα, μπραβο Βασιλη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
14 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com