ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Αποφάσισαν να... συγχαρούν τους εαυτούς τους, για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την κακοκαιρία!

Να συγχαρούν τους εαυτούς τους αποφάσισαν οι αρμόδιοι, στην χθεσινή 2η Ειδική και 2η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την κακοκαιρία "Ελπίδα"!

Συγκεκριμένα, πριν την έναρξη των δύο συνεδριάσεων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος εξέφρασε τα συγχαρητήρια στους αρμόδιους για την αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας κ. Ζήσιμο Ζησιμόπουλο.

Έφερε σαν πρόσφατο παράδειγμα το φιάσκο της Αττικής και το συνέκρινε με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η κακοκαιρία στην περιοχή μας που ομολογουμένως ήταν πετυχημένος. 

Εισηγήθηκε μάλιστα να εκδοθεί και να δοθεί στα ΜΜΕ της περιοχής, δελτίο τύπου που θα αυτοσυγχαίρονται για την επιτυχία αυτή. 

Εντύπωση επίσης προκάλεσε το γεγονός, ότι συμφώνησε απόλυτα με την εισήγηση του Δημάρχου και η αντιπολίτευση.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, να υπενθυμίσουμε τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν από έλλειψη οργάνωσης, στο οδικό δίκτυο Καλαβρύτων - Κλειτορίας μέσω Λουσών και μέσω Πριολίθου, από ελλιπή καθαρισμό του οδοστρώματος από χιόνια και παγετό, στην προηγούμενη κακοκαιρία "Κάρμελ" και που είχαμε επισημάνει από το KNet.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ο όγκος χιονιού που δέχτηκε η περιοχή μας κατά την πιο πρόσφατη κακοκαιρία "Ελπίδα" δεν έχει καμία σχέση με τον όγκο που δέχτηκε η Αττική.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι ευτυχώς, δεν ήταν σαββατοκύριακο και η κίνηση στους δρόμους του δήμου μας ήταν πολύ λίγη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με την κίνηση των δρόμων της Αττικής κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του φαινομένου.

Ο μεγάλος όγκος χιονιού στην περιοχή μας ήταν στο οδικό δίκτυο Πούντας - Καλαβρύτων και Καλαβρύτων - Χιονοδρομικού που ούτως ή αλλιώς  πάντα καθαρίζονται. Οι υπόλοιποι δρόμοι δέχτηκαν ελάχιστη έως μηδαμινή ποσότητα χιονιού.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα, τη στιγμή που γράφεται το παρόν άρθρο και είναι σε εξέλιξη ένα σαφώς μικρότερο φαινόμενο, η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους του δήμου μας διεξάγεται ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ, με την κατάσταση του δρόμου Καλαβρύτων - Κλειτορίας μέσω Λουσών και μέσω Κλειτορίας, να είναι από το πρωί στην κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες.

Με όλα τα παραπάνω δεν θέλω επ' ουδενί να μηδενίσω την προσπάθεια που έγινε και που τα αποτελέσματα ήταν σαφώς καλύτερα από την "Κάρμελ" και θέλουμε να πιστεύουμε ότι συμβάλλαμε κι εμείς σε αυτό, με την ανάδειξη των προβλημάτων.

Επίσης να σημειώσουμε ότι η επιλογή του Ζήση Ζησιμόπουλου στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Καλαβρύτων, είναι μία πάρα πολύ καλή επιλογή, ίσως η καλύτερη που θα μπορούσε να γίνει και αυτό πιστώνεται στο Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο. Άλλωστε γίναμε μάρτυρες της προσπάθειας που κατέβαλε ο κ. Ζησιμόπουλος, ολημερίς στους δρόμους προκειμένου να μην επαναληφθούν τα προβλήματα της "Κάρμελ". 

Να πούμε όμως τόσο στο Δήμαρχο Καλαβρύτων όσο και σε όλους τους συμβούλους που ομόφωνα συμφώνησαν στο να βγει το δελτίο τύπου με τα αλληλοσυγχαρητήρια, όχι το "τετριμμένο" ότι δηλαδή, δεν συγχαίρουμε κάποιον επειδή κάνει απλά το καθήκον του, αλλά ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τα συγχαρητήρια ή τα... "αποδοκιμαστήρια" τα δίνει ο κόσμος.

Ειδικά τα αλληλοσυγχαρητήρια καλό θα είναι να δοθούν στο τέλος της σαιζόν όταν θα έχουν τελειώσει τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση αν κάτι πάει στραβά στην πορεία, κινδυνεύετε να εκτεθείτε.

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος

 

α

Αυχένας Πριολίθου, Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022, ώρα 19:49

 

b

Καλαβρύτων - Κλειτορίας μέσω Λουσών, Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022, μεσημέρι.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com