δεινόν τό γῆρας, οὐ γάρ ἔρχεται μόνον... (άρθρο του Βασίλη Χρ. Αποστολόπουλου)

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται τον τελευταίο καιρό ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Έχοντας απαρνηθεί (γιατί άραγε;) αρκετά νωρίς το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής του.

Βλέποντας την αδυναμία του να παράγει πολιτική.

Την παράταξή του χωρίς όραμα και την πλειοψηφία των συμβούλων του να ενδιαφέρονται μόνο για την θέση και το αντιμίσθιο που αυτή συνεπάγεται.

Την ανικανότητα του ίδιου να υλοποιήσει ακόμα και δρομολογημένα από την προηγούμενη δημοτική αρχή έργα, όπως η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου των Καλαβρύτων, η επένδυση του Χιονοδρομικού, κλπ.

Διαπιστώνοντας ότι ο Δήμος μετά την δική του διακυβέρνηση έχει γυρίσει αρκετά χρόνια πίσω και ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τους ίδιους και τους ίδιους.

Έχοντας εξαντλήσει όλα τα εμπνευσμένα μυθεύματα του, όπως αεροδρόμιο, επέκταση οδοντωτού, γαλακτοκομική σχολή κλπ. και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η νυν δημοτική αρχή χαρακτηρίζεται από μεγάλη πλειοψηφία συμπατριωτών μας ως η χειρότερη που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος.

Διαπιστώνοντας επίσης την έντονη δυσφορία των συμπατριωτών μας για όλα τα παραπάνω, ειδικά των ξεχασμένων από "Θεό και ανθρώπους" κατοίκων της "μέσα χώρας" που θα τους θυμηθεί πάλι προεκλογικά.

Τρέμει στην ιδέα δημιουργίας μιας παράταξης από νέους ανθρώπους, άφθαρτους, με όραμα, που θα αγκαλιάσει όλες τις δημοτικές ενότητες.

Γνωρίζει ότι μια τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στον ίδιο και την παράταξή του, αφού αναμένεται να στηριχτεί από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, γεγονός που θα τους προσδώσει μια δυναμική, επιτρέποντάς τους να διεκδικήσουν με αξιώσεις το δήμο.

Για το λόγο αυτό λοιπόν, έχει επιδοθεί σε... ένα "κυνήγι μαγισσών".

Πλησιάζει ανθρώπους που θεωρεί ότι μπορεί να ηγηθούν και να στηρίξουν μια τέτοια κίνηση.

Επιδιώκει συνάντηση μαζί τους και αφού "σέρνει τα εξ αμάξης" εναντίον αυτών που θεωρεί "πρωτεργάτες" τέτοιων κινήσεων, τους λέει το πόσο δύσκολο είναι να διοικεί κάποιος το δήμο Καλαβρύτων, τι προβλήματα αντιμετωπίζει καθημερινά, αφήνοντας να εννοηθεί ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι μας κάνει και τη χάρη που θητεύει δήμαρχος!!!

Όταν διαπιστώνει ότι ο συνομιλητής του "είναι διαβασμένος" και δεν μασάει από τέτοια, αλλάζει το τροπάριο... Αρχίζει να υπόσχεται  "λαγούς με πετραχήλια", προσπαθώντας να τον πείσει να στηρίξει την δική του παράταξη ακόμα και ως υποψήφιος, τάζοντάς του ακόμα και δαχτυλίδι διαδοχής!!! 

Το τι δαχτυλίδια διαδοχής έχουν μοιραστεί τον τελευταίο καιρό στο δημαρχείο Καλαβρύτων δεν λέγεται...

Βέβαια κανείς δεν τον πιστεύει.

Σχεδόν όλοι όταν γυρίζουν την πλάτη χαμογελούν ειρωνικά, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η προσφιλή τακτική του κ. Παπαδόπουλου είναι το "πούλημα" και ότι αν πιστέψουν τα λεγόμενά του θα είναι τα πρώτα θύματα του, ενώ αν βρίσκονται απέναντί του και θα τους φοβάται και θα τους σέβεται.

Αυτά και άλλα ευτράπελα, γίνονται σχεδόν καθημερινά στο Δημαρχείο και όχι μόνο.

Βέβαια η γραφική εικόνα, ενός εν ενεργεία, σχεδόν εβδομηντάχρονου δημάρχου να εκλιπαρεί για λίγη ακόμα εξουσία, δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε και τους συμβούλους της παράταξής του.

Κάποιοι βέβαια, μεταξύ τους και ο υπογράφων, δικαιολογούμε απόλυτα το δήμαρχο αφού γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: "δεινόν τό γῆρας, οὐ γάρ ἔρχεται μόνον" (τα γηρατειά έρχονται με όλα τα, δυσάρεστα επακόλουθα...).

 

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
15 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com