Βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας... (του Β. Αποστολόπουλου)

Πως οδηγηθήκαμε στην "ιστορική" γκάφα

Όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021, όταν με αφορμή εκδηλώσεις του Δήμου Καλαβρύτων για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, εορτάστηκε η αναβίωση μίας άγνωστης "μάχης της Βλασίας" και δημοσιεύθηκε από το KNet άρθρο με τίτλο "Τι ακριβώς γιορτάσαμε στη Βλασία βρε παιδιά;".

Σε απάντηση του παραπάνω άρθρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, μας έστειλε το λεύκωμα του συγγραφέα, καθηγητή ιστορικού της Σχολής Ευελπίδων Νίκου Τόμπρου, που είχει εκδώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της διαιώνισης της ιστορικής μνήμης, όπου μέσα σ' αυτό αναγραφόταν, (περίπου στη σελ. 182), η μάχη της Βλασίας, το οποίο και δημοσιεύσαμε:   Μνήμες_1821_ΔΥΤΙΚΗ_ΕΛΛΑΔΑ_Η_γη_της_φλόγας___Τοπικά_γεγονότα.pdf

Τότε προφανώς, κάποιοι είδαν στο λεύκωμα που δημοσιεύσαμε, ότι οι αναφορές στις ημερομηνίες που αναφέρονταν στα γεγονότα των Καλαβρύτων ήταν διαφορετικές από αυτές που η ιστορία έχει καταγράψει και... μικροπολιτικά σκεπτόμενοι, θέλησαν να το εκμεταλλευτούν, με τον τρόπο που όλοι ξέρουμε. Αντί δηλαδή να συμβουλεύσουν τον κ. Παπαδόπουλο να έρθει σε επικοινωνία με τον κ. Φίλια ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και το θέμα να λήξει εκεί, ανέθεσαν στα γνωστά  φερέφωνα να δημοσιοποιήσουν το θέμα. 

Και ερχόμαστε στην Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021. Μία μέρα δηλαδή πριν το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως είμαστε σε θέση να ξέρουμε, ο κ. Φίλιας επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων και του ζήτησε να συναντηθούν την επομένη, Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 το πρωί, ώστε να βρεθεί λύση, να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και το θέμα να λήξει. Για το σκοπό αυτό θα ανέβαινε ο κ. Φίλιας στα Καλάβρυτα. Ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος, μπορεί μεν να του έχουμε χρεώσει πολλά, αλλά οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι άνθρωπος που επιδιώκει τη ρήξη και στο παρελθόν έχει λύσει πολλά παρόμοια θέματα με συνεννόηση, δέχτηκε.

Κι ενώ το θέμα φαινόταν ότι θα λήξει εκεί, μια - δυο ώρες μετά, δημοσιεύεται η σύγκληση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων για την επομένη το απόγευμα, (Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, ημέρα που είχε οριστεί η συνάντηση Παπαδόπουλου Φίλια), με θέμα την έκδοση του λευκώματος από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και την αναφορά σε αυτό των επανασταστικών γεγονότων των Καλαβρύτων.

Όπως ανέφερε ο κ. Φίλιας στο δημοτικό συμβούλιο, μόλις είδε την πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου, επανειλημμένα προσπαθούσε ο ίδιος να επικοινωνήσει με τον κ. Παπαδόπουλο αλλά ο κ. Παπαδόπουλος είχε το τηλέφωνό του κλειστό!!!!!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν εδώ είναι:

Τι μεσολάβησε και άλλαξε γνώμη ο Δήμαρχος;

Ποιος ή ποιοι τον οδήγησαν στο γνωστό "φιάσκο" που επακολούθησε;

Γιατί δεν ενημέρωσε τον κ. Φίλια για την νέα εξέλιξη;

Ένα άλλο θέμα που πέρασε στα ψιλά, είναι η επισήμανση του κ. Φίλια, ότι από τις 15 Φεβρουαρίου 2021, είχε ζητήσει από το Δήμο Καλαβρύτων ψηφιακό υλικό και φωτογραφίες για το λεύκωμα της Περιφέρειας, αλλά ο Δήμος Καλαβρύτων ουδέποτε του έστειλε κάτι. Δεν θα ρωτήσουμε γιατί, επειδή την απάντηση την ξέρουμε και την έχουμε δώσει σε παλαιότερα άρθρα μας.

Έχει να κάνει με τον ψηφιακό αναλφαβητισμό που επικρατεί στο Δήμο Καλαβρύτων.

Κι ενώ φαινόταν ότι ο Δήμος Καλαβρύτων και η Δημοτική αρχή θα έβγαιναν αλώβητοι από όλη αυτή την περιπέτεια, ήρθε από το ΚΝet το άρθρο "Αυτά τα λάθη θα τα διορθώσει κανείς;" με την επιστολή του συμπατριώτη μας κ. Λάγιου και έφερε τα πάνω κάτω. Έγινε μπούμερανγκ όχι για την ιστορία των Καλαβρύτων γιατί αυτή βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και δεν αλλάζει, αλλά για το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή.

Τώρα περιμένουμε, όπως έχουμε ξαναγράψει, να δούμε αν ο δήμαρχος Καλαβρύτων έχει το θάρρος και το τσαγανό, να βγει να ζητήσει δημόσια συγνώμη, να αποδώσει ευθύνες εκεί που πρέπει και να στείλει καθοδηγητές και άλλους δήθεν μεγαλοπαράγοντες σπίτι τους προς παραδειγματισμό, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια ρεζιλίκια για το δήμο μας.

Αν αυτό δεν το κάνει, ο μόνος υπεύθυνος θα είναι ο ίδιος. 

 

Β. Αποστολόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
9 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com