ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021: Στο χέρι μας είναι... (άρθρο του Β. Αποστολόπουλου)

Ξεκινά εντός των επόμενων ημερών η απογραφή του πληθυσμού από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους.

Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί παράγοντες, κλπ, απευθύνουν έκκληση στους έλκοντες την καταγωγή από διάφορους δήμους της χώρας, να σπεύσουν να απογραφούν στον τόπο καταγωγής τους, έτσι ώστε να μην πέσει ο απογραφούμενος πληθυσμός κάτω από ένα όριο (για τον δήμο Καλαβρύτων το όριο αυτό είναι 11.000 κάτοικοι). Σε περίπτωση που τελικά κάποιοι δήμοι δεν πιάσουν το ελάχιστο αυτό όριο, τότε θα δουν τους πόρους τους να μειώνονται με ότι αυτό συνεπάγεται για την αναπτυξιακή τους πορεία.

Σίγουρα στην προσπάθεια αυτή, θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι εμείς που ζούμε μακριά από τον τόπο καταγωγής μας. Σημαντικό ρόλο βέβαια μπορούν να παίξουν και οι σύλλογοι, οι οποίοι και θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τα μέλη τους, να τα ενημερώσουν για τη σημασία της απογραφής και με κάθε τρόπο να τα διευκολύνουν ώστε να απογραφούν στον τόπο καταγωγής τους.

Βέβαια να μην ξεχνάμε και την ευθύνη που έχουν κάποιοι δήμαρχοι και τοπικοί παράγοντες, οι οποίοι με την πολιτική τους τόσα χρόνια οδήγησαν και εξακολουθούν να οδηγούν τον κόσμο να ξενιτευτεί και τώρα τους ζητούν να απογραφούν στον τόπο τους για να μην χαθούν τελικά οι πόροι... Είναι οι "ηθικοί αυτουργοί" και οι μοναδικοί υπεύθυνοι στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος και το θεωρώ τουλάχιστον υποκριτικό να ρίχνουν "κροκοδείλια δάκρυα".

Πιστεύω ότι οι απανταχού συμπατριώτες μας, θα κάνουν το καθήκον τους για τον τόπο καταγωγής τους, τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Να είναι σίγουροι όμως, πως θα έρθει και η ώρα της απόδοσης ευθυνών.

Στο χέρι μας είναι...

 

Β. Αποστολόπουλος

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com