Τάκης Χριστοδούλου: "ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ"

Παρατηρήσεις για το άρθρο: "Διαγωνισμός προμήθειας υλικών αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ! Λύκοι και στο μαντρί του Δήμου Καλαβρύτων;"

 

Αγαπητέ  Βασίλη ,

Όπως ξέρεις, υπογράφω πάντοτε τα κείμενά μου ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.

Με αυτή την λατρεμένη ιδιότητα ,υπογράφω τις παρατηρήσεις μου στο κείμενό σου:

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ :

Ο Αβραάμ Λίνκολν είχε πει : “ Δημοκρατία είναι η κυβέρνηση του Λαού , που εκλέγεται από τον λαό και υπηρετεί τον λαό.”

Η Ελληνική Δημοκρατία λειτουργεί με τρείς επί μέρους ισάξιες εξουσίες . Την Εκτελεστική, την Νομοθετική και την Δικαστική. Ο Τύπος δεν είναι θεσμική εξουσία. Οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο των Συνταγματικών δικαιωμάτων του, να εμπεδώνει στον λαό το Δημοκρατικό συναίσθημα και ποτέ να μη καταφεύγει σε λαϊκίστικη  χειραγώγηση..

Στην άσκηση του δικηγορικού μου λειτουργήματος κτύπησα αλύπητα, αυτούς που “ χτυπούσαν κάτω από την ζώνη “

Αυτούς που εκφράζονται με   μισόλογα, με υποψίες , με  συγχωνεύσεις ετερόκλητων στοιχείων, με υποτιθέμενα ερωτηματικά, με υφέρπουσες πληροφορίες  από ανώνυμους αγανακτισμένους πολίτες, με “ ό,τι πάρει η νύφη στην καβάλα.... “ και κυρίως τους αυτόκλητους κήνσορες  της δημόσιας διοίκησης.

Έχω ορκιστεί στο Δημοκρατικό Πολίτευμα και οφείλω να το υπηρετώ.

Το να γράφεις λοιπόν Βασίλη ότι κάποιοι ανώνυμοι συμπατριώτες επαγγελματίες οσφραίνονται ή διαπιστώνουν σκοπό χρηματισμού του Δημάρχου που υπογράφει την προκήρυξη με τάχα εξόφθαλμες παρατυπίες, ότι τάχα αδυνατούν να κάνουν επώνυμες και ενυπόγραφες καταγγελίες στις αρμόδιες Αρχές, ούτε καν στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί τάχα (σχεδόν) κανείς τους δεν έχει το σθένος να ασχοληθεί με το θέμα και ότι η τελευταία καταφυγή τους είναι οι τοπικοί βουλευτές, με προτίμηση στην ευαισθησία του Κώστα Μάρκου, όλα αυτά Βασίλη, αν έχεις συνείδηση του τι γράφεις, και τι γραφικές παραστάσεις χρησιμοποιείς, είναι από αρχή μέχρι τέλος ευθεία προσβολή στον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ .

Η Δημοκρατία έχει θεσμούς .

Και έχει όργανα που τους υπηρετούν.

Έκαστος  εφ ο ετάχθη  και στο μέτρο των υποχρεώσεων και των αρμοδιοτήτων του.

Οι διοικούντες με την διοίκηση και τους κανονισμούς της, οι νομοθετούντες βουλευτές με την νομοθεσία και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Οι  παραγωντίζοντες και ευαίσθητοι βουλευτές να σταματήσουν τέτοιες αναμείξεις τους. Το σκουσμάρι και τα ψηφαλάκια της αρπαχτής δεν είναι δημοκρατικός θεσμός.

ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ  

 

Απάντηση Β. Χ. Αποστολόπουλου

Αγαπητέ Τάκη,

χαίρομαι που με τις παρατηρήσεις σου στο κείμενό μου με τίτλο: "Διαγωνισμός προμήθειας υλικών αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ! Λύκοι και στο μαντρί του Δήμου Καλαβρύτων;" μου δίνεις την ευκαιρία να διευκρινίσω κάποια πράγματα που ίσως εκ πρώτης όψεως να μην έχουν γίνει κατανοητά.

1. Πουθενά στο κείμενό μου δεν αναφέρομαι, ούτε κάποιος από τους επαγγελματίες που μίλησα μαζί τους υπονόησε, χρηματισμό του Δημάρχου. Αν ο αναγνώστης συμπεραίνει έστω και κατ' ελάχιστον κάτι τέτοιο, θα ήθελα να τονίσω ότι, επειδή στον μικρό τούτο τόπο γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, η τιμιότητα του Θανάση Παπαδόπουλου, τουλάχιστον όσο αφορά το δημόσιο χρήμα, είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Έτσι λοιπόν, όχι μόνο δεν θα τολμούσα ποτέ να αφήσω υπονοούμενο για χρηματισμό του, αλλά θα με έβρισκε και κάθετα απέναντί του όποιος τολμούσε να υπονοήσει κάτι τέτοιο για το πρόσωπο του Δημάρχου.

2. Γράφω ότι αφέθηκαν εμμέσως πλην σαφώς αιχμές, για “φωτογραφική διάταξη” υπέρ συγκεκριμένου εργολάβου, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στην μικρή μας κοινωνία. Θέλησα με αυτό τον τρόπο να "προκαλέσω" τον Δήμαρχο ή οποιονδήποτε άλλον αρμόδιο να δώσει, αν κρίνει σκόπιμο, διευκρινήσεις.

3. Για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι δηλαδή κανείς τους δεν έχει το σθένος να ασχοληθεί με το θέμα, προτιμώ να μην το σχολιάσω περαιτέρω...

4. Όσον αφορά τους τοπικούς βουλευτές, με προτίμηση στην ευαισθησία του Κώστα Μάρκου, βασίστηκα στα μέχρι τώρα δεδομένα, όσον αφορά τον "έωλο" διαγωνισμό της Περιφέρειας, όπου μόνο ο κ. Μάρκου, πρώτα ως Καλαβρυτινός και μετά ως βουλευτής όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, πήρε θέση και έθιξε το ζήτημα. (σχετικό άρθρο εδώ)

Υ.Γ.: Kαλά τα λες φίλε Τάκη για την Εκτελεστική, την Νομοθετική και την Δικαστική εξουσία, αλλά κάπου στο βάθος ίσως να υπάρχει και ο κυρίαρχος λαός που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Β.Χ.Α.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
10 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com