ΠΟΥΝΤΑΣ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Μήπως φταίει ο... κακός μας ο καιρός;

Καταρχήν και για να αποδώσουμε "τα του καίσαρος", οφείλουμε να πούμε ότι κατά την προχθεσινή νεροποντή που είχε ως αποτέλεσμα φερτά υλικά να κλείσουν σε αρκετά σημεία την Πούντας - Καλαβρύτων και να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, όπως επίσης και στις γραμμές του Οδοντωτού και στο δρόμο προς Ζαχλωρού, η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Καλαβρύτων, ΗΤΑΝ ΑΜΕΣΗ!

Να πούμε επίσης ότι, την επόμενη κιόλας ημέρα το πρωί, οι κ.κ. Μπονάνος και Γυφτάκης από την Περιφέρεια, με την συνδρομή του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων, αντιδήμαρχου, Ζήσιμου Ζησιμόπουλου έκαναν ως όφειλαν, επιτόπια αποτίμηση της πορείας αποκατάστασης των προβλημάτων.

Να πούμε επίσης ότ,ι ο όγκος του νερού που έπεσε μέσα σε λίγη μόλις ώρα ήταν αρκετά μεγάλος. Σύμφωνα με τη διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, έπεσαν τοπικά, 40mm νερού ποσότητα που αντιστοιχεί σε βροχές μηνών.

Όμως να μην ξεχνάμε ότι για την ασφάλεια των οδηγών στο συγκεκριμένο δρόμο, έχουν ξοδευτεί, ή σπαταληθεί, αρκετά εκατομμύρια! Να θυμηθούμε επίσης, τα τελευταία 4,3 εκατ. που δόθηκαν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Την στιγμή που μέχρι σήμερα, εκτός από την τοποθέτηση του ελεύθερου πλέγματος για την επένδυση των πρανών, δεν έχει τοποθετηθεί από όσο γνωρίζουμε και βλέπουμε όσοι περνάμε από το συγκεκριμένο δρόμο, κανένα σύστημα επιφανειακής προστασίας βροχοπτώσεων για την κατασκευή φρακτών ανάσχεσης των βροχοπτώσεων σε κανένα σημείο, δεν μπορούμε να ψάχνουμε δικαιολογίες μόνο στον μεγάλο όγκο νερού.

Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να φταίει η ένταση της κακοκαιρίας, σε πολλές περιπτώσεις όμως φταίει η νοοτροπία μας, η ανικανότητά μας, ο ωχαδερφισμός, όπως επίσης και ο "κακός μας ο καιρός"...

Β. Αποστολόπουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com