Οργάνωση και... προνοητικότητα (του Β. Αποστολόπουλου)

Στις 28-1-2022, στην 2η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος απένειμε τα εύσημα στον εαυτό του για την επιτυχή αντιμετώπιση και άμεσο καθαρισμό των δρόμων από τις χιονοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία "Ελπίδα".

Στα ξεχασμένα χωριά του δήμου μας όμως, επικρατούσε όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από τα Σουδενά που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μία εντελώς διαφορετική κατάσταση.

Το χιόνι παγωμένο είχε κάνει τους δρόμους απροσπέλαστους, κυριολεκτικά παγοδρόμιο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να βγουν έξω από τα σπίτια τους. Μέχρι και προχτές η κατάσταση ήταν όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Δεν γνωρίζουμε αν ο νοτιάς των τελευταίων ημερών έλυσε το πρόβλημα...

Ο Δήμος όμως, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των κατοίκων για λίγο αλάτι, ήταν σύμφωνα με τα όσα καταγγέλουν οι ίδιοι, απών.

Καθένας βέβαια μπορεί να καταλάβει ότι δεν μπορούν τα μηχανήματα του δήμου να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στενά δρομάκια των χωριών. Όμως αυτό που χρειάζεται κατά τη γνώμη μου, είναι περισσότερη οργάνωση και προνοητικότητα, τόσο από πλευράς δήμου και πολιτικής προστασίας, όσο και από τους τοπικούς προέδρους.

Θα ήταν άραγε δύσκολο, πριν ακόμα ξεσπάσει το κύμα κακοκαιρίας που μέρες πριν προειδοποιούσε η μετεωρολογική υπηρεσία, να "υποχρεώνονταν" οι πρόεδροι των κοινοτήτων να έχουν επαρκή ποσότητα αλατιού στα χωριά τους ή σε κοντινές διασταυρώσεις όμορων χωριών, προκειμένου να προμηθεύονταν την ποσότητα που χρειάζονται τόσο οι ίδιοι για τους κοινοτικούς δρόμους, όσο και οι κάτοικοι για τις αυλές των σπιτιών τους;

Είπαμε... οργάνωση και προνοητικότητα χρειάζεται.

 

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος

 

α

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com