Νέες τιμητικές διακρίσεις στο γνωστό συγγραφέα Νίκο Σακελλαρόπουλο.

Ο ιδιαίτερα αγαπητός μου φίλος Νίκος και εκλεκτός συνάδελφος στον ΟΤΕ, έτυχε δύο ακόμα νέων τιμητικών λογοτεχνικών διακρίσεων, τον οποίο συγχαίρω από καρδιάς.

α)Στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό ποίησης και πεζογραφίας, που προκήρυξε η  Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, με θέμα «1821-2021, 200 χρόνια ελεύθερου βίου», το έργο του με τίτλο «Ο Απόρθητος φράκτης», τιμήθηκε με έπαινο (Αναφέρεται στην ηρωική άμυνα του Μεσολογγίου). Πρόκειται δε μαζί με άλλα που διακρίθηκαν να κυκλοφορήσουν σύντομα σε βιβλίο. Σύμφωνα με πληροφορίες στον εν λόγω διαγωνισμό έλαβαν μέρος πάνω από 600 άτομα.  

β) Στον 21ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Εταιρείας Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Δήμου Κερατσινίου το Διήγημά του μα τίτλο «Το μυθιστόρημα του ετοιμοθάνατου» Τιμήθηκε κι αυτό με έπαινο. Και στον εν λόγω διαγωνισμό υπήρξε σημαντική συμμετοχή.

Με την ευκαιρία θα προσθέσω τα εξής: Χωρίς την παραμικρή υπερβολή ο  Νίκος Σακελλαρόπουλος είναι από τους πιο βραβευμένους σύγχρονούς συγγραφείς στη χώρα μας. Με την πνευματική του δε προσφορά, αλλά και τη γενικότερη, τιμά την πόλη των Πατρών που διαμένει και την επαρχία Καλαβρύτων που κατάγεται.

Πιο συγκεκριμένα έχει τύχει των ακόλουθων διακρίσεων:

α)Το 2010 το βιβλίο του (μυθιστόρημα), με τίτλο«Το «Μαύρο Μάμπα-Η πιο βάρβαρη παγκόσμια ληστεία», ήταν μεταξύ των 15 καλύτερων που επέλεξαν οι 280 Λέσχες Ανάγνωσης σε Ελλάδα, Κύπρο και απόδημο Ελληνισμό. Το 2011 πήρε  πρώτο βραβείο από το διεθνή οργανισμό «Το καφενείο των Ιδεών», με τη συνεργασία του ομίλου της UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

β)Στον  8ο Διεθνή Λογοτεχνικό διαγωνισμό 2019 του ομίλου για την UNESCO  Τεχνών,  λόγου και Επιστημών, η «Νουβέλα» με τίτλο:  «Η Αρχή και το Άπειρο- Ο Θεός των Ανθρώπων», πήρε το Α΄ Βραβείο.

γ) Οκτώ διηγήματά του έχουν πάρει το Α΄ βραβείο σε διάφορους  διαγωνισμούς και άλλα επτά  έχουν τιμηθεί με επαίνους. Πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε βιβλίο από μεγάλο εκδοτικό οίκο των Αθηνών.

Εκτός των βραβείων όλα τα έργα του έχουν αποσπάσει, άριστες, κατά κανόνα, κριτικές και  ιδιαίτερα το μεγάλο του έργο «Ιστορία της Επαρχίας Καλαβρύτων», που, όπως έχει γραφτεί σε κριτικές, δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός Καλαβρυτινού ή που κατάγεται από την ιδιαίτερα ιστορική και μαρτυρική αυτή περιοχή.

Για μια ακόμα φορά τα θερμά μου συγχαρητήρια. 

Αχιλλέας Παπαδιονυσίου

Συνεργάτης της τηλεόρασης του Αχελώου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com