Και τώρα Δάσκαλε τί; (...για τον αδόκητο χαμό του Κώστα Κόλλια)

γράφει η Γεωργία Κουτσιουρή

Κώστα δεν ξέρω τί πρέπει να γράψω. Δεν κατάλαβα ότι το πρωινό της Πέμπτης σε χαιρέτησα για πάντα. Συγνώμη που δεν κατάλαβα. Έχω μάθει να γράφω λέξεις για τα μεγάλα, τα μικρά, τα δύσκολα. Έλεγες ότι έχω κληρονομήσει την πέννα του νονού μου. Και τώρα αυτή η πέννα σα να μην έχει μελάνι και οι λέξεις αντιστέκονται.

Δεν θα πω πόσο ταλαντούχος δάσκαλος υπήρξες και με πόση αξιοπρέπεια υπηρέτησες σε όλη σου τη διαδρομή την εκπαίδευση. Πόσο είχες ονειρευτεί ένα νέο κόσμο για το σήμερα και το αύριο, για τον άνθρωπο, την δημοκρατία και την ελευθερία και με την πεποίθηση ότι το προσωπικό είναι και πολιτικό έδωσες αγώνες για τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης .

Θα πω για το χαμόγελό σου, το διακριτικό και ιδιαίτερο χιούμορ σου, την ηθική σου συγκρότηση, την πλατιά μόρφωσή σου,την ικανότητά σου να επιχειρηματολογείς χωρίς να βάζεις τον άλλον απέναντί σου και την γενναιοδωρία σου σε αισθήματα. Η χροιά της φωνής σου αναγνωρίσιμη, οικία και αγαπημένη. Έχω την αίσθηση και δεν κάνω λάθος ότι οποία κουβέντα κι αν κάναμε μαζί σου σχεδόν πάντα τελείωνε με μια πετυχημένη σου ατάκα.

Ήσουν ένα ξεχωριστό πολύτιμο πετράδι της γενιάς σου, ένα πολύτιμο πετράδι της Δάφνης.

Άφησες ανεξίτηλο το αποτύπωμά σου και θα μείνεις για πάντα στο βιβλίο της μνήμης μας.

Τελευταία είχαμε κάνει μια κουβέντα για την Κική Δημουλά. Πόσο επίκαιρο Θεέ μου!

«Μακρύ κουραστικό ταξίδι το πεπρωμένο, μα το χειρότερο πάς ή έρχεσαι δεν ξέρεις »!

Αντίο ΔΑΣΚΑΛΕ!!!

Γεωργία Κουτσιουρή

Δημοσιογράφος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com