Η απάντηση του Προέδρου της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Νίκου Τσάμη στην "αφωνία" για την Τράπεζα Πειραιώς

Περιμένουμε να δούμε και τη θέση των κυβερνητικών και όχι μόνο Βουλευτών του νομού

Μετά τη δημοσίευση από το KNet του άρθρου του Β. Αποστολόπουλου με τίτλο "Aφωνία" από ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Καλαβρύτων και κυβερνητικούς βουλευτές για το κλείσιμο της Πειραιώς, επικοινώνησε μαζί μας ο Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Καλαβρύτων Νίκος Τσάμης και έκανε γνωστό ότι:

Μία εβδομάδα πριν, την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, σε ερώτηση που του είχε γίνει από δημοσιογράφο της εφημερίδας " Η ΓΝΩΜΗ" αναφορικά με το ζήτημα της "Πειραιώς" ο κ. Τσάμης είχε αναφέρει τα ακόλουθα, τα οποία όπως μας είπε, αποτελούν και την επίσημη θέση της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Καλαβρύτων:

«Έχοντας ως δεδομένο το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την αναστολή λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία, το οποίο εξυπηρετούσε τα μισά χωριά του Δήμου, καλούμε την διοίκηση της τράπεζας να σταθμίσει τις επιπτώσεις των αποφάσεών της σε σχέση με την απουσία μελλοντικά του Ομίλου αυτού από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου των Καλαβρύτων.

Αποφάσεις που ελήφθησαν μεσούσης της πανδημίας, τις οποίες θεωρούμε λανθασμένες, δεν μπορεί να έχουν συνέχεια, με τραγικές πλέον συνέπειες, σε μια εποχή που η χώρα προσπαθεί να καλύψει το χαμένο χρόνο στην προσπάθεια να επιστρέψει στον αναπτυξιακό προσανατολισμό.

Θεωρούμε ως δεδομένο ότι η Τράπεζα Πειραιώς αλλά και το σύνολο του χρηματοπιστωτικού τομέα δεν μπορεί να απουσιάσει από την νέα εποχή που περιλαμβάνει την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, με πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων και κινήτρων έως και το 2025, τόσο για τον πρωτογενή -αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα- όσο και τις επιχειρήσεις, τον ξενοδοχειακό κλάδο και το χώρο της εστίασης - αναψυχής.

Όσον αφορά το σήμερα, αξιολογείται θετικά, παρά τα όποια προβλήματα, η στήριξη που συνεχίζει να παρέχει ο χρηματοπιστωτικός τομέας σε αγρότες και κτηνοτρόφους των Καλαβρύτων, με τα Σχέδια Βελτίωσης και τους Νέους Αγρότες, και με την εμπλοκή του Ταμείου Εγγυοδοσίας στις επιχειρήσεις που
προβαίνουν σε ανανέωση ξενοδοχειακού, μηχανολογικού και κτιριακού εξοπλισμού.

Αυτή η στήριξη πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και γίνει ακόμη πιο καρποφόρα. Υπενθυμίζουμε ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα όπου οι τράπεζες συνεχίζουν να διατηρούν πυκνό δίκτυο, έχουν πολύ λιγότερες απαιτήσεις απ' ότι ο παραγωγικός και επιχειρηματικός κόσμος και επαγγελματίες στα ορεινά»

Επίσης μας ενημέρωσε ότι, μετά την επιστροφή του Υφυπουργού Αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό Ανδρέα Κατσανιώτη από την Ινδία, έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του ίδιου και του κ. Κατσανιώτη, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστου Μεγάλου, προκειμένου να του εκθέσουν το πρόβλημα και να βρεθεί κάποια λύση. Αυτό θα γίνει άμεσα μία από τις επόμενες ημέρες.

 

Σχόλιο του Β. Αποστολόπουλου: Χαίρομαι που έστω και με αυτόν τον τρόπο, το συγκεκριμένο δημοσίευμα του KNet, έγινε αφορμή να ενημερωθούν οι δημότες για την θέση της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Καλαβρύτων, καθώς και για τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν προκειμένου να αποτραπεί η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για τον τόπο. Θα ήθελα όμως να κάνω στον κ. Τσάμη δημόσια, μια παρατήρηση. Επαγγελματίας δημοσιογράφος δεν είμαι, αλλά θεωρώ ότι οι επίσημες θέσεις συλλόγων, οργανώσεων κ.λ.π., προκειμένου να γίνονται γνωστές στο ευρύ κοινό, θα πρέπει να στέλνονται με δελτία τύπου σε όλα τα ΜΜΕ σε επίπεδο τοπικό, περιφέρειας ή πανελλαδικά, ώστε να υπάρχει όσο το δυνατό μεγαλύτερο εύρος ενημέρωσης. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: φυσικά και δεν έχω καμία απαίτηση να συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα και το KNet αν δεν το κρίνετε αναγκαίο).  

Όσο για τη σημερινή φερόμενη δήλωση του κ. Τσάμη σε τοπικό site, "όσο για κάποιους που μιλούν για... "αφωνία", καλό είναι πριν μιλήσουν να ρωτάνε, να ψάχνουν και να μαθαίνουν...", δεν γνωρίζω αν ειπώθηκε έτσι όπως γράφτηκε, αλλά προτιμώ να την αφήσω προς το παρόν ασχολίαστη, γιατί αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, είναι η ενότητα για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, μήπως και αποτραπεί η περαιτέρω ερήμωση του Δήμου μας.

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com