Χρειαζόμαστε ηρεμία και σταθερότητα, όχι εκλογολογία

Άρθρο της Κατερίνας Γρ. Σολωμού

«Όλα δείχνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα πως,  έχουμε μπει στη δίνη μιας αμετροεπούς εκλογολογίας. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι πάμε ολοταχώς για εκλογές. Το εύλογο ερώτημα που τίθεται και ζητά πειστική απάντηση είναι πότε θα στηθούν οι κάλπες, με τα σχετικά σενάρια να εμπεριέχουν πλέον και ημερομηνίες.     

 

Ωστόσο, αν και σύνηθες για την αντιπολίτευση να θέτει το αίτημα πρόωρων εκλογών, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για την κυβέρνηση, που αφήνει πλέον να εννοηθεί ότι η διεξαγωγή τους είναι, απλώς, θέμα χρόνου.

 

Όμως, εκείνο που πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι η Ελλάδα δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ιδίως στην παρούσα, κρίσιμη, συγκυρία, όπου εκτός από την ενεργειακή κρίση κλιμακώνεται και η τουρκική προκλητικότητα, με το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο να είναι κάτι παραπάνω από ορατό.       

 

Έπειτα είναι και η… κακή συνήθεια, όταν αναμένεται μια εκλογική αναμέτρηση, η κρατική μηχανή να «παραλύει» και τίποτα να μην δουλεύει. Έτσι συμβαίνει συνήθως, αυτό συμβαίνει και τώρα που πλανάται γενικώς και αορίστως η αίσθηση ότι από στιγμή σε στιγμή είναι πιθανό το στήσιμο των καλπών.

 

Όχι, δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας η διαιώνιση μιας πολιτικής ρευστότητας σε ένα σκηνικό ιδιαίτερης οξύτητας. Χρειαζόμαστε όσο τίποτα άλλο ηρεμία και σταθερότητα.

 

Είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να προσπαθούν να επιλύσουν υπαρξιακά ζητήματα, μέσα από τη διαδικασία αυτή της εκλογολογίας, την οποία ανοίγουν και κλείνουν κατά το δοκούν».

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com