Μήνυμα προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Αιγιαλείας για την Ημέρα της Μητέρας

«Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου»!

Ο μεγάλος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης σ’ αυτά τα λόγια είχε συμπυκνώσει όλο το νόημα και τη σημασία που έχει για κάθε παιδί η ύπαρξη της μάνας.

Η σημερινή της γιορτή δεν είναι παρά μια καλή αφορμή για να μας υπενθυμίζει το μεγαλείο του ανθρώπου που μας φέρνει στη ζωή και αγωνίζεται για εμάς με αυταπάρνηση και αληθινή αγάπη.

Όλες οι υπόλοιπες ημέρες του χρόνου είναι όμως δεδομένο πως πρέπει να συνδέονται με πολιτικές ενίσχυσης της μητρότητας, προστασίας και στήριξης αυτών των γυναικών.

H έννοια της μητρότητας, πέρα από τη βιολογική και παραδοσιακή της διάσταση, έχει συνδεθεί άρρηκτα με την οικογενειακή, κοινωνική και εθνική συνοχή, γεγονός που καθιστά την αποστολή της ακόμη πιο κρίσιμη και απαιτητική. Ως θεμελιώδης πηγή της ύπαρξής μας, αλλά και ως αφετηρία της διαχρονικής μας εξέλιξης και σύμβολο της απόλυτης, ανιδιοτελούς αγάπης, η μητέρα προσφέρει καθημερινά στην οικογένεια και στην εξέλιξη της κοινωνίας.

Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, η αποστολή κάθε μητέρας δοκιμάζεται. Ο διαρκής, καθημερινός αγώνας της για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στον ατομικό, στον οικογενειακό, και στον εργασιακό της χώρο, απαιτεί από εκείνη ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, ακόμη περισσότερες φροντίδες.

Εργαζόμενες μητέρες με τα παιδιά τους στο σπίτι, ευπαθείς μητέρες, μητέρες παιδιών με ειδικές ανάγκες, καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μια δύσκολη καθημερινότητα, κάτω από συνθήκες που καθιστούν τον πολύπλευρο ρόλο τους ακόμη πιο σύνθετο, πιο ιδιαίτερο, πιο απαιτητικό.

Σεβόμαστε απόλυτα και στηρίζουμε τον καθημερινό τους αγώνα, ενώ αντλούμε δύναμη από το παράδειγμά τους και την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΑΡΟΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com