ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΝΑΣΙΩΤΗΣ: Ένας μικρός προσωπικός απολογισμός.

Πριν από 3,5 χρόνια εκλέχθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου προσπάθησα να δώσω ένα νέο τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ ξεκινώντας από τη ζωντανή μετάδοση όλων των συνεδριάσεων -και όχι μόνο- όπου ο κάθε δημότης να ενημερώνεται άμεσα για το ότι συμβαίνει μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων και να παρακολουθεί την τοποθέτηση όλων των Συμβούλων επί οιοδήποτε θέματος συζητείται μικρό ή μεγάλο, καθώς και το τι ακριβώς ψηφίζει ο κάθε ένας Σύμβουλος

Αυτό κατορθώθηκε με την άοκνη προσπάθεια του Γιώργη του Πετρόπουλου του τεχνικού ηλεκτρονικών υπολογιστών που εργάζεται στο δήμο για τουλάχιστον δύο τετραετίες (με σύμβαση έργου παρακαλώ). Το τι οικονομία έγινε στο δήμο αν είχε αναθέσει σε εξωτερικό συνεργάτη όλη αυτή τη δουλειά όπως και τη μεταφορά και λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος του Δήμου από το παλιό στο Νέο Δημαρχείο δεν λέγεται. Νομίζω ότι ο Δήμος θα πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν (όπως και για άλλους εργαζόμενους για χρόνια στο Δήμο καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες) να γίνουν αορίστου χρόνου.

Υλοποίησα την ιδέα του Ανδρέα του Φούρα για ίδρυση Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού. Κάλεσα  τις γυναίκες να πλαισιώσουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή και μετά από ένα μαραθώνιο ενεργειών σήμερα, υπερηφανεύομαι ότι αφήνω στο γυναικείο πληθυσμό του Δήμου μας ένα "όπλο" που αν το χρησιμοποιήσουν σωστά θα καλυτερεύσουν τη ζωή δεκάδων συμπατριωτισσών μας.

Είμαι γιατρός και επειδή γνωρίζω πολύ καλά και από πρώτο χέρι τα προβλήματα που έχουν σχέση με την υγεία αποφάσισα να δώσω έμφαση στην πρόληψη αλλά και στη γνώση των δημοτών μας (όσον αφορά στην παροχή πρώτων βοηθειών) δεδομένου ότι σε μία κλήση για έκτακτο περιστατικό ο χρόνος που απαιτείται για να έρθει ασθενοφόρο είναι τουλάχιστον στις απομακρυσμένες περιοχές πάνω από μία ώρα.

Και η πρόληψη απαιτεί γνώση.

Έτσι αποφάσισα να διοργανώσω συνέδρια και στα Καλάβρυτα αλλά και στην περιφέρεια του δήμου μας προσκαλώντας διακεκριμένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων ώστε όλοι οι κάτοικοι να πληροφορηθούν τη συμπτωματολογία ενός οξέος περιστατικού την αξιολόγηση της συμπτωματολογίας και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Διοργάνωσα δύο συνέδρια στα Καλάβρυτα και ένα στα Τριπόταμα, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας με  ταυτόχρονη ζωντανή (πριν τον covid 19 εποχή) και διαδικτυακά (μετά τον covid) επίδειξη πάνω στην παροχή πρώτων βοηθειών αλλά και στην καρδιοαναπνευστική ανάνηψη (ΚΑΡΠΑ) όπου παρέστησαν οι άντρες των σωμάτων ασφαλείας, της πυροσβεστικής, μαθητές και όσοι εκ των δημοτών επιθυμούσαν. Πραγματοποίησα 3 συνέδρια στα Καλάβρυτα για τον καρκίνο του μαστού με την συνεργασία της Ελληνικής Μαστολογικής Εταιρείας όπου εκτός από την ενημέρωση που είχαν από τους καθηγητές πανεπιστημίων στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κλινική και υπερηχογραφική εκτίμηση όσων γυναικών προσήλθαν.

Προμηθευτήκαμε 11 Απινιδωτές  που τους διανείμαμε  σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου μας αλλά και σε Μονές Γηροκομείο Γήπεδο Αστυνομικά τμήματα Πυροσβεστική.

Όσον αφορά τον covid19, υπερηφανεύομαι ότι είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που καθιέρωσε από την αρχή της πανδημίας τακτικά ανά δεκαπενθήμερο Rapid test σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, έχοντας έτσι μία πλήρη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης του Δήμου. Είχα την τύχη να έχω συνεργάτες σε αυτή την προσπάθεια δύο εργαζόμενους στο Δήμο, την κυρία Ντάλα Χρύσα και τον κύριο Νίκο Ρεστέμη. Είναι οι άνθρωποι πάνω στους οποίους στηρίχθηκε όλη αυτή η προσπάθεια για την οποία υπερηφανεύομαι εγώ σήμερα. Είναι οι άνθρωποι που από την αρχή της πανδημίας όταν όλοι ήσαν κλεισμένοι στα σπίτια τους φοβούμενοι τον ιό αυτοί γύριζαν από άκρου εις άκρον τον Δήμο μας πραγματοποιώντας δεκάδες τεστ για ανίχνευση τυχόν θετικών κρουσμάτων. Είναι τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί τους.

Τιμηθήκαμε για δύο συνεχόμενες χρονιές από το best City awards σαν ένας από τους καλύτερους δήμους όλης της Ελλάδος στον τομέα των δράσεων για την προάσπιση της κοινοτικής Υγείας.

Θεόδωρος Κ. Νασιώτης

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com