ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Θα αιφνιδιαστούμε για ακόμα μια φορά;

άρθρο του Β. Χ. Αποστολόπουλου

Για τον κίνδυνο κατάργησης του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων είχα αναφερθεί στο KNet σε παλαιότερο άρθρο μου, στις 27/5/2022, με τίτλο "ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Να αντιδράσουμε ΤΩΡΑ συντεταγμένα αποτρέποντας μία ακόμα δυσμενή εξέλιξη για τον τόπο".

Ήταν τότε που στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων, συζητιόταν η έκδοση ψηφίσματος και άλλων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, για την σχεδιαζόμενη κατάργηση του υποκαταστήματος Καλαβρύτων της Τράπεζας Πειραιώς.

Είχα γράψει τότε, ότι δεν πρέπει να πιαστούμε γι' άλλη μια φορά στον ύπνο και θα πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα. Είχα προτείνει μάλιστα να τεθεί τότε στο δημοτικό συμβούλιο μαζί με το θέμα της Τράπεζας Πειραιώς και το θέμα του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων.

Είχα εκφράσει δημοσίως την άποψή μου ότι πρέπει, συντεταγμένα, σοβαρά και με σχέδιο αυτή τη φορά, να καθοριστεί ένα πλαίσιο με δράσεις από το δήμο, φορείς και τοπικής κοινωνίας που, γιατί όχι, σε συνεργασία και με δήμους, φορείς και κοινωνίες και άλλων περιοχών που θίγονται, να αποτρέψουμε άλλη μία δυσμενή εξέλιξη για τον τόπο.

Στα πλαίσια αυτά είχα αναφέρει ότι και οι βουλευτές του νομού, θα πρέπει να κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους μη ψηφίζοντας ένα νομοσχέδιο που καταργεί το Πρωτοδικείο των Καλαβρύτων.

Δυστυχώς τότε όχι μόνο δεν έγινε κάτι, αλλά υπήρχαν και καθησυχαστικά δημοσιεύματα από μερίδα του τύπου, που μιλούσαν περί Αιωνόβιου Πρωτοδικείου Καλαβρύτων και ότι αν ήταν να διατηρηθούν δύο Πρωτοδικεία στο Νομό Αχαΐας αυτό που θα έκλεινε θα ήταν του Αιγίου, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί, ότι το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων δεν κινδύνευε με κλείσιμο.

Σήμερα, 6 μήνες μετά, διαβάζουμε στην εφημερίδα "Π", σε άρθρο με τίτλο "ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ", ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης στα πλαίσια της αναμόρφωσης του δικαστικού χάρτη της χώρας, σχεδιάζει την δημιουργία ΕΝΟΣ νέου "ενιαίου" πρωτοδικείου, η έδρα του οποίου λογικά θα είναι η Πάτρα.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει συστήσει ομάδα εργασίας υπό τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ κ. Πικραμμένο και ότι έως το τέλος του έτους θα παραδοθεί το πόρισμα της στον υπουργό Κώστα Τσιάρα.

Άραγε εμείς εδώ στα Καλάβρυτα θα αιφνιδιαστούμε για ακόμα μια φορά;

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com