Άλλο ένα δείγμα ανεπάρκειας (Άρθρο του Β. Αποστολόπουλου)

Όσοι παρακολουθήσαμε διαδικτυακά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων, γίναμε μάρτυρες κάποιων γεγονότων που όχι μόνο δεν τιμούν καθόλου την δημοτική αρχή και την παράταξη Παπαδόπουλου,(αυτό ας το λύσουν οι ίδιοι) αλλά υποτιμούν και την νοημοσύνη μας, πέρα του ότι εκθέτουν και κάποιους συμπατριώτες μας.

Μιλώ για την συζήτηση του 3ου θέματος, "Περί αναμόρφωσης - τροποποίησης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου οικον. έτους 2023".

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσενές, παρουσίασε μια απόφαση που έχει δημοσιευθεί στη διαύγεια και φέρει την υπογραφή του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, που αφορά την έγκριση ενός ποσού, (δεν έχει σημασία το μέγεθός του στην παρούσα φάση) σε έναν συμπατριώτη μας, ή ποιο συγκεκριμένα σε εταιρεία ενός συμπατριώτη μας, για παροχή υπηρεσίας στο Δήμο, "για χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της και όχι αργότερα από την 31.03.2023", όπως ακριβώς αναφέρεται στην απόφαση. 

Το ευτράπελο όμως της όλης υπόθεση είναι ότι, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τσενές και αποδεικνύονται και από τα αποσπάσματα της εν λόγω απόφασης που δημοσιεύονται στο τέλος του άρθρου, το πρωτογενές αίτημα, το Τεκμηριωμένο Αίτημα Διατάκτη για Ανάληψη Υποχρέωσης, η Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης και η πρόσκληση υποβολής προσφοράς, έχουν πρωτόκολλα με  ημερομηνία: 24.05.2023!

Το έργο δηλαδή προφανώς, σύμφωνα με τα παραπάνω, ολοκληρώθηκε την 31η Μαρτίου 2023 και ο Δήμος ζητά από τους τυχόν ενδιαφερομένους να υποβάλουν προσφορά για το ίδιο έργο, την 24η Μαΐου 2023. Δηλαδή σχεδόν δύο μήνες μετά την ολοκλήρωσή του! Και μάλιστα αναφέρει η απόφαση ότι, "Η πληρωμή της αξίας της υπηρεσίας θα πραγματοποιηθεί εφάπαξ, στο 100% της αξίας του εκτελεσθέντος συμβατικού αντικειμένου, μετά τη βεβαίωση εκτέλεσής της, με την έκδοση εντάλματος πληρωμής κατόπιν υποβολής ισόποσου εξοφλητικού παραστατικού".

Προς τιμήν του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Σαρματζόπουλος, μετά την επισήμανση του κ. Τσενέ, αναγνώρισε το "λάθος" και απέσυρε την απόφαση. Φαντάζεται όμως κανείς τι είχε να γίνει σε περίπτωση που κάποιος θιγόμενος, υπηρεσία, φορέας ή ιδιώτης, προσφύγει με την συγκεκριμένη απόφαση στην ΕΑΔ (Ενιαία Αρχή Διαφάνειας) ή σε οποιονδήποτε άλλον αρμόδιο φορέα;

Καλό θα είναι λοιπόν στο μέλλον, τόσο ο Δήμαρχος, η δημοτική αρχή και οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπογράφουν, όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες στο Δήμο να είναι πιο προσεκτικοί. 

Τέλος, με κάθε σεβασμό στην εταιρεία που αναφέρεται στην απόφαση, αλλά και στον συμπατριώτη μας που προφανώς θα είχε ανάγκη το συγκεκριμένο ποσό, (δεν έχει σημασία μικρό ή μεγάλο), δεν θα δημοσιευτεί (εκτός κι αν στο μέλλον κριθεί αναγκαίο) ολόκληρη η απόφαση, ούτε και το ποσό, (αν και είναι ήδη δημόσια στη διαύγεια και θα μπορούσε να γίνει), αλλά μόνον τα αποσπάσματα που πιστοποιούν όλα τα παραπάνω.

Στο κάτω κάτω εταιρεία και ιδιώτης επαγγελματίες είναι, την δουλειά τους κάνουν. Δεν φέρουν κατά την άποψή μου, ευθύνη για την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής...

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος  

Δείτε τα αποσπάσματα της απόφασης:

α

 

a

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com