Αποχή από τα μαθήματα των μαθητών του Γ.Ε.Λ. Καλαβρύτων

Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ.Ε.Λ. Καλαβρύτων. Η αποχή από τα μαθήματα "για όσα "τραγελαφικά" συμβαίνουν στην Παιδεία μας" όπως αναφέρουν σε επιστολή που μας έστειλαν, έχει ως κύρια αιτήματα την έλλειψη βιβλίων και καθηγητών, ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Ολόκληρη η επιστολή την οποία ζήτησαν τα παιδιά μας να δημοσιεύσουμε έχει ως εξής:

 

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σήμερα 09-10-2015 και ημέρα Παρασκευή, εμείς, οι μαθητές του Γ.Ε.Λ. Καλαβρύτων, αποφασίσαμε ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για όσα ‘’τραγελαφικά’’ συμβαίνουν στην παιδεία, να απέχουμε από τα μαθήματα μας.

Κύριοι,

Σας υπενθυμίζουμε ότι η δική μας γενιά, δηλαδή όσα παιδιά φοιτούμε σήμερα στην Γ’ Λυκείου, έχουμε δεχθεί με τον πιο σκληρό και απαράδεκτο τρόπο τους ‘’πειραματισμούς’’ σας, τον δήθεν εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος. Στην Α’ Λυκείου βιώσαμε μια αμφιλεγόμενη κατάσταση, που ισοπέδωσε την ψυχολογία μας, καθώς την μία μας έλεγαν θα ισχύσει η τράπεζα θεμάτων και την άλλη δεν θα ισχύσει. Γίναμε έρμαιο των εκπαιδευτικών σας μεταρρυθμίσεων χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι οι πειραματισμοί σας αφορούσαν έφηβους, νέα παιδιά με όνειρα και στόχους.

Σήμερα, αφού φτάσαμε στην Γ’ Λυκείου μέσα από μύρια δεινά που μαστίζουν τη χώρα και τις οικογένειες μας, εκλιπαρούμε, αν είναι δυνατόν (!), για βιβλία και καθηγητές.

Πέρασε ένας μήνας από την έναρξη του νέου σχολικού έτους και εμείς ακόμη δεν έχουμε καθηγητές κατευθύνσεων ούτε βιβλία. Αν αυτή η κατάσταση, νομίζετε ότι δηλώνει σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στη μαθητική νεολαία, μάλλον εξαπατάσθε.

Κύριοι,

Μην αποφασίζετε ερήμην της ελληνικής νεολαίας και μην περιφρονείτε την νέα γενιά. Η απαράδεκτη κωλυσιεργία θα μας οδηγούσε, κάποια άλλη χρονική στιγμή στα φροντιστήρια, αλλά σήμερα με την οικονομική κρίση που περνάμε, είναι αδύνατον να έχουμε αυτή τη λύση. Η πολιτική σας, που έγινε δεκανίκι των οικονομικών συμφερόντων επιδείνωσε τα οικονομικά των οικογενειών μας, που αδυνατούν να μας ενισχύσουν με φροντιστηριακή βοήθεια. Απαιτούμε να μεριμνήσετε για τις σπουδές μας και να μη θυσιάσετε εμάς και το μέλλον της Ελλάδας στους δανειστές μας.

Η εκπαιδευτική πολιτική είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό και δεν είχατε κανένα δικαίωμα να την εντάξετε στα όποια μνημόνια σας. Κάντε περικοπές σε άλλους τομείς αλλά μην παίζετε στην ‘’σκακιέρα’’ τα αγαθά της παιδείας. Αρκετά ανεχτήκαμε, αρκετή υπομονή επιδείξαμε. Τα όρια εξαντλήθηκαν.

Δεν ζητούμε, απαιτούμε να στελεχωθούν τα σχολεία μας, με καθηγητές, να διανεμηθούν βιβλία σε όλους τους μαθητές. Είναι βέβαιο πως όταν έρθει η ώρα των Πανελλαδικών, θα δοθούν θέματα απαιτητικά, σκληρά, όπως και την περασμένη χρονιά, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αντίξοες συνθήκες που τώρα βιώνουμε.

Έχουμε όνειρα, θέλουμε να αγωνιστούμε για το μέλλον μας, σταθείτε δίπλα μας συνοδοιπόροι και όχι αντίπαλοι. Στηρίξτε τις προσπάθειες μας και επενδύστε στην παιδεία. Μην επιτρέπετε την διαιώνιση νοσηρών καταστάσεων που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό μας. Μην κατακρημνίζετε τόσο αστόχαστα το ύψιστο ανθρώπινο δικαίωμα. Το δικαίωμα της δωρεάν εκπαίδευσης!

Μαθητές του Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων.

 

Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΕΤ θα παρακολουθεί από κοντά των αγώνα τους και θα είναι πάντα δίπλα στα παιδιά μας, στα δίκαια αιτήματά τους.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.