Αποχέτευση : Ραβασάκια φωτιά έρχονται σύντομα στους Καλαβρυτινούς

Το έργο του βιολογικού και της αποχέτευσης των Καλαβρύτων είναι ένα σημαντικό έργο το οποίο βαίνει προς ολοκλήρωση. Με το έργο αυτό του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων και του βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Καλαβρύτων, θα λυθεί οριστικά το σοβαρό πρόβλημα της διάθεσης των οικιακών και επαγγελματικών λυμάτων και θα προστατευθεί το φυσικό, επιφανειακό και υπόγειο, περιβάλλον πόλης.

Αυτά είναι τα ευχάριστα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε απαλλαγεί από πολλά δυσάρεστα και επικίνδυνα που όλοι γνωρίζουμε, αλλά.....

Πρώτα απ' όλα πρέπει να αναφερθεί ότι η σύνδεση με το σύστημα θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους και θα πρέπει να καταβληθούν από όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων τα ποσά που θα οριστούν από τον δήμο ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ

Ειδικότερα ο κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να καταβάλει :

1) Για δαπάνες σύνδεσης και κατασκευής των εξωτερικών, διακλαδώσεων και του αντίστοιχου φρεατίου σύνδεσης – παροχέτευσης, το ποσό των τετρακοσίων εξήντα ευρώ (460 ευρώ) μαζί με το Φ.Π.Α. 23%. Για το κόστος αυτό η δημοτική αρχή αναφέρει ότι είναι από τα μικρότερα που επιβάλλονται σε ανάλογες περιπτώσεις

2) Για τέλη σύνδεσης με την αποχέτευση, ανάλογα με το μέγεθος της επιφάνειας των ακινήτων τους, ΟΙ ιδιοκτήτες των ακινήτων που θα συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης, τα παρακάτω ποσά .

Σε όσους διαθέτουν ακίνητο, με επιφάνεια, από 1 έως 150 τετρ. μέτρα, το ποσό των 200,00 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. 23%   (1135 συνδέσεις)

Σε όσους διαθέτουν ακίνητο, με επιφάνεια, από 150 έως 300 τετρ. μέτρα, το ποσό των 300,00 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. 23%  (30 συνδέσεις )

Σε όσους διαθέτουν ακίνητο, με επιφάνεια, από 300 έως 600 τετρ. μέτρα, το ποσό των 400,00 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. 23%  (20 συνδέσεις )

Σε όσους διαθέτουν ακίνητο, με επιφάνεια, από 600 τετρ. μέτρα και άνω, το ποσό των 600,00 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. 23% .  (10 συνδέσεις)

Εδώ είναι εμφανές ότι το μεγάλο ποσοστό θα καλυφθεί από τις μικρές κατοικίες οι οποίες αποτελούν το 95% ,δηλαδή από τα 250.000 που απαιτούνται οι μικρές ιδιοκτησίες ως 150 τ.μ θα καταβάλλουν τα 227.000

3) Το κόστος κατασκευής (το οποίο είναι άγνωστο και διαφέρει κατά περίπτωση) για το εντός του ακινήτου, εσωτερικό δίκτυο και εγκατάσταση αποχέτευσης των οικιακών λυμάτων, μέχρι το φρεάτιο σύνδεσης που θα κατασκευασθεί, από το Δήμο, είτε στο πεζοδρόμιο είτε στην άκρη του οδοστρώματος. Η κατασκευή αυτή θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις του “Κανονισμού εσωτερικών υδραυλικών εγκαταστάσεων” σε σύντομο χρόνο και με φροντίδα, ευθύνη και δαπάνη του ιδιοκτήτη.

Πως θα πληρωθούν αυτά τώρα.

Τα παραπάνω ποσά, για δαπάνες σύνδεσης 460 € και για τέλη σύνδεσης ( ανάλογα με την επιφάνεια των ακινήτων των ιδιοκτητών) να βεβαιωθούν πολύ γρήγορα και η είσπραξή τους θα γίνει σε δύο (2) ισόποσες, μηνιαίες δόσεις, από το ήμισυ (½) ποσό αυτών κάθε φορά, αρχικά, τους δύο πρώτους μήνες, μετά τη βεβαίωση, των δαπανών σύνδεσης και στη συνέχεια, κατά τους επόμενους δύο (2) μήνες του τέλους σύνδεσης.

Παπαδόπουλος Θεόδωρος 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
17 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.