Απελευθέρωση προσλήψεων ΟΤΑ σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα

Σε εφαρμογή του άρθρου 7 του νόμου 4368/2016 προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών με την με αρ.πρωτ. 8402/16.03.2016 εγκύκλιο. Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημα των ΟΤΑ και «ξεκλειδώνει» μετά από πολλά χρόνια την πρόσληψη προσωπικού ΥΕ και ΔΕ στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (Υ̟πηρεσίες Καθαριότητας, ΔΕΥΑ, Ηλεκτροφωτισμού, Ύδρευσης - Άρδευσης, Α̟ποχέτευσης), προστατεύοντας το δημόσιο χαρακτήρα τους. Μάλιστα όπως ρητά αναφέρεται στην εγκύκλιο, οι δημοτικοί φορείς καλούνται να ολοκληρώσουν άμεσα τις προσλήψεις για τις οποίες έχουν ήδη διενεργηθεί διαγωνισμοί ΑΣΕΠ, ενώ ταυτόχρονα εξαιρούνται οι προσλήψεις για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων από αποφάσεις κατανομής.

 

Για την περίπτωση του Δήμου Πατρέων, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την πρόσληψη προσωπικού στη ΔΕΥΑΠ, έναν φορέα που έχει ιδιαίτερες ανάγκες και την ανάγκη στήριξής του με προσωπικό είχε επανειλημμένα τονίσει ο Κώστας Σπαρτινός προς τα αρμόδια Υπουργεία σε συνεργασία με το Σύλλογο των Εργαζομένων.

 

Η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών αυτών είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Ειδικότερα για το νερό, για το οποίο καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει και το έργο του φράγματος Πείρου-Παραπείρου συμμετέχοντας στο φορέα διαχείρισής του, προς όφελος των Δημοτών.

Από δελτίο τύπου του ΚΩΣΤΑ ΣΠΑΡΤΙΝΟΥ Βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και Δημοτικού Συμβούλου Δ. Πατρέων


 

___________________________________

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.