ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Χθες είδα την ανάρτηση του Λεωνίδα του Βασιλόπουλου στα ηλεκτρονικά μέσα και τη δήλωση του ότι, είναι θετικός στον covid-19.

Του εύχομαι ολόψυχα περαστικά.

Είναι νέος και υγιής και είμαι σίγουρος, ότι θα το ξεπεράσει γρήγορα και πολύ σύντομα θα τον δούμε και πάλι στον «πρωινό καφέ», στο γνωστό στέκι.

Διαφωνώ με τον φίλο Λεωνίδα σε ένα σημείο, όσον αφορά τη δήλωση του. 

Πολύ ευγενικά αναφέρει τον «προληπτικό» έλεγχο ως λόγο, για την διενέργεια του τεστ που έκανε για covid-19.

Για μένα δεν είναι προληπτικός έλεγχος. Είναι θεραπευτικός και μάλιστα θα πρέπει να είναι ριζικά θεραπευτικός και επαναλαμβανόμενος, που να περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Γιατί από την στιγμή που υπάρχει ήδη κρούσμα στο Νοσοκομείο (της κ. Σφυρή) δεν μιλάμε πλέον για πρόληψη, αλλά για θεραπεία.

Εκείνο όμως που με κάνει έξαλλο είναι ότι, τα τεστ έγιναν τη Δευτέρα και τα αποτελέσματα βγήκαν το Σάββατο το μεσημέρι, δηλαδή μετά από πέντε (5) ολόκληρες μέρες.

Τα τεστ που κάναμε εμείς, σαν Δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια (γύρω στα 160 τον αριθμό) είχα τα αποτελέσματα μέσα σε δύο ημέρες, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση, με ελάχιστο αριθμό δειγμάτων (δεν γνωρίζω ακριβώς το νούμερο) μετά από 5 ημέρες.

Και εδώ μιλάμε για τεστ του Νοσοκομείου, δηλαδή μιας κλειστής, πολύτιμης και αναντικατάστατης μονάδας, που αν νοσήσει, μας «πήρε και μας σήκωσε» όλους μας.

Αναφέρω τα παραπάνω, γιατί σε συνδυασμό με την περίπτωση των δύο αστυνομικών που εξέτασα χθες το πρωί, μου δημιουργεί προβληματισμούς.

Χτες το πρωί υπέβαλα σε  rapid test αστυνομικό, που πηγαινοερχόταν στο Αίγιο, μετά από παράκληση του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, κ. Βασιλείου Σταθούλια, γιατί ενώ είχαν πάει στο Νοσοκομείο Αιγίου να κάνουν covid test, το Νοσοκομείο του Αιγίου τους αρνήθηκε, παρά τις πιέσεις από την Ανωτέρα Διοίκηση Πατρών  και παρ’ όλες τις εξηγήσεις που εδώθησαν από τους δύο Αστυνομικούς, ότι είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και ότι πηγαινοέρχονται στα Καλάβρυτα, με κίνδυνο, αν είναι θετικοί, να μολύνουν τους εδώ συναδέλφους τους.

Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ:

Μας περνάνε για τόσο μ……ς όλους εμάς εδώ στα Καλάβρυτα ή πραγματικά είμαστε;

Ότι κι αν ισχύει, θα πρέπει να το διορθώσουμε…….χθες.

Θεόδωρος Κ. Νασιώτης

Πρόεδρος Δ.Σ. Καλαβρύτων

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.