Η απάντηση της ηγουμένης του Αγ. Νικολάου Βλασίας για τα ενοίκια των 600 ευρώ και η ανταπάντηση του thebest.gr

Χτες δημοσιεύσαμε άρθρο με τίτλο "Το μοναστήρι που ζητάει νοίκια από φτωχές οικογένειες για τα ίδια τα σπίτια τους!", που αφορούσε απαίτηση της ηγουμένης του μοναστηριού του Αγ. Νικολάου στο Μετόχι Βλασίας Καλαβρύτων, προς τους ιδιοκτήτες των οικίσκων του συνοικισμού, να καταβάλουν ετησίως το ποσό των 600 ευρώ προς το μοναστήρι. (διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ). Το ίδιο άρθρο είχε δημοσιεύσει και ο πατρινός ιστότοπος thebest.gr. (διαβάστε εδώ). Η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίας, απέστειλε απάντηση στον συγκεκριμένο ιστότοπο αναφορικά με το συγκεκριμένο άρθρο, την οποία και δημοσιεύουμε, μαζί με την ανταπάντηση του thebest.gr, ώστε να γνωρίζουν οι αναγνώστες μας όλες τις απόψεις.

Δείτε τι απαντά η ηγουμένη 

"Το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία "Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίας" που εδρεύει στην Βλασία και όπως νόμιμα εκπροσωπείται, αναφορικά με το δημοσίευμα της 5ης/8/2020 που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του περιφερειακού portal με την επωνυμία "best" και επικεφαλίδα "Βλασία: Η ηγουμένη του Αγίου Νικολάου ζητάει "τσουχτερά" νοίκια από φτωχές οικογένειες", δηλώνει τα εξής: H Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίας, όπως νόμιμα εκπροσωπείται αναφερόμενη στο εν λόγω δημοσίευμα του περιφερειακού portal "thebest" αγνώστου συντάκτη, αφού ο ίδιος προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνει ότι το άρθρο αυτό εμπεριέχει ανακρίβειες, δεδομένου ότι επικαλείται αγνώστου προελεύσεως και αμφιβόλου αξιοπιστίας στοιχεία. Τελείως αυθαίρετα παρουσιάζει μια σειρά από περιστατικά για να "πείσει" τους αναγνώστες για την μη "χριστιανική" συμπεριφορά της Ιεράς Μονής, έναντι "φτωχών οικογενειών", τους οποίους επιβαρύνει με "τσουχτερά νοίκια". Δυστυχώς ο συντάκτης του άρθρου επέπεσε σε "δημοσιογραφικό ατόπημα", διότι προτίμησε χωρίς προηγουμένως να έρθει σε επικοινωνία με κάποιον από τους νομίμους εκπροσώπους της Ι. Μονής, να εκθέσει μονόπλευρα τις απόψεις μερικών "δυσαρεστημένων" παραθεριστών και καταπατητών του οικισμού "Μετόχι", ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Βλασίας, χωρίς να διασταυρώσει το βάσιμο των όσων του μεταφέρθηκαν. Για την αποκατάσταση της αλήθειας και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, δηλώνουμε ότι "αναστάτωση" προκαλεί το εν λόγω δημοσίευμα και όχι η στάση της Ιεράς Μονής, απέναντι σε οικονομικά ισχυρές και ευκατάστατες οικογένειες και όχι "φτωχές" όπως αναληθώς εμφανίστηκαν στον εν λόγω συντάκτη. Τέλος δηλώνουμε ότι η Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου δεν απομυζά φτωχές οικογένειες, αλλά επιδιώκει την είσπραξη συμβολικών μισθωμάτων για τις παραθεριστικές αυτές οικίες της, προκειμένου να ανταπεξέλθει στα πάγια υπέρογκα έξοδα που έχει (ΕΝΦΙΑ, φόρους κλπ.), Μετά ταύτα ευελπιστούμε στην αποκατάσταση της αληθείας προς όφελος των παραθεριστών και της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Βλασίας".

και η ανταπάντηση του thebest.gr

"Θα περιμέναμε από την Ηγουμένη (όπως και από κάθε Ηγουμένη) να είναι πιο ήπια στον λόγο της και να μην εκτοξεύει κατηγορίες με τόση ευκολία. Αυτό νομίζουμε ότι αρμόζει σε όποιον υπηρετεί την Εκκλησία. Επίσης θα περιμέναμε να είναι πιο προσεκτική στους χαρακτηρισμούς της για του ενοίκους των παραθεριστικών οικίσκων. Και τούτο γιατί ενώ η ίδια τους αποκαλεί "καταπατητές" και "οικονομικά ισχυρές και ευκατάστατες οικογένειες" ο ίδιος ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, βεβαιώνει ότι πρόκειται για φτωχές οικογένειες. Αδιάψευστος μάρτυρας οι ακόλουθες επιστολές. Όπως διαπιστώνετε "Αγία Ηγουμένη", το thebest είχε φροντίσει να επιβεβαιώσει όσα φιλοξένησε και μάλιστα με επίσημα έγγραφα που φέρουν την υπογραφή ενός Μητροπολίτη. Άρα δεν υπέπεσε σε "δημοσιογραφικό ατόπημα". Μήπως άραγε, το ατόπημα εντοπίζεται στους αβασάνιστους χαρακτηρισμούς της δικής σας απάντησης;  ΥΓ. Επειδή κάνατε ειδική μνεία στο ανυπόγραφο του δημοσιεύματος του thebest.gr (σύνηθες φαινόμενο στον Τύπο, καθώς είναι γνωστό ότι τα ανυπόγραφα δημοσιεύματα δεσμεύουν το Μέσο που τα δημοσιεύει), να σας επισημάνω ότι και η δική σας επιστολή ήταν ανυπόγραφη. Και παρότι ζητήσαμε διευκρίνηση για το "ποιος την υπογράφει", λάβαμε την απάντηση "εκ της Μονής".  Με σεβασμό Εκ του thebest.gr"

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
16 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.