Η απάντηση του Τάκη Χριστοδούλου για τη χρηματοδότηση του Χιονοδρομικού

Μετά την χθεσινή δημοσίευση του άρθρου με τίτλο "ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Ανικανότητα ή αδιαφορία;", η συζήτηση για το μέλλον της χρηματοδότησης της επένδυσης των 20,1 εκατ. ευρώ του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, φαίνεται πως "άναψε" για τα καλά. Ο φίλος και συμπατριώτης μας, έγκριτος νομικός κ. Τάκης Χριστοδούλου, μας έστειλε προς δημοσίευση το δικό του άρθρο-απάντηση που εκφράζει μια διαφορετική άποψη. Εννοείται ότι στο kalavrytanet όχι μόνο φιλοξενούμε αλλά επιδιώκουμε να έχουμε και τον αντίλογο για την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών μας. Δείτε λοιπόν την άποψη του κ. Χριστοδούλου:

Αγαπητά kalavrytanet

Θα σας μαλώσω και το λέω πολύ σοβαρά !

Όταν αναφέρεσθε σε κάποιο θέμα που οι πτυχές του αναδεικνύονται και προκύπτουν από δημόσια έγγραφα, δεν επιτρέπεται να το παρουσιάζετε με βάση τις συζητήσεις. της αγοράς.

Τέτοιο σπουδαιότατο θέμα είναι αυτό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων , το οποίο σαν αμιγής δημοτική επιχείρηση λειτουργεί υπό καθεστώς δημοσιότητας.

Σας θυμίζω την ανάρτηση του kalavrytanews της 12ης Απριλίου 2019 με τον τίτλο

Με γρήγορες διαδικασίες η χρηματοδότηση του χιονοδρομικού ύψους 25 εκ € “ στην οποία αναφέρεται :

“ Υπεγράφη σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, από τον Δήμαρχο κ. Λαζουρά στη συμβολαιογράφο Πατρών (εκ Κάτω Βλασίας), Ειρήνη Μητροπούλου- Καρακάση, το πληρεξούσιο, με το οποίο, η δημοτική επιχείρηση, του Δήμου Καλαβρύτων -το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων Α.Ε.ΟΤΑ-, έδωσε την εντολή και πληρεξουσιότητα, στο μέτοχό της, την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, να προχωρήσουν, το ταχύτερο δυνατό, τις διαδικασίες για την εκτέλεση των “έργων αναβάθμισης, βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων”, συνολικού προϋπολογισμού (με το ΦΠΑ), 25.110.000 ευρώ, με ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ, τη χρηματοδότησή του, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ίδια συμμετοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Ο κ. Λαζουράς δήλωσε σχετικά:

"Για τη διαμόρφωση και την περιγραφή των εντολών και την επίλυση διαδικαστικών ζητημάτων, υπήρξε, όλο το προηγούμενο διάστημα, σκληρή, μεθοδική, απατητική και αποτελεσματική δουλειά, συνεργασία και συνεχείς συσκέψεις,μεταξύ του Χιονοδρομικού μας Κέντρου (με το Λεωνίδα Σπυρόπουλο) και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών της Περιφέρειας. Τους ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ, όπως και τη συμβολαιογράφο Ρένα Μητροπούλου- Καρακάση, για τη δωρεά της αμοιβής της, για τη σύνταξη του πληρεξουσίου.

Ήδη, αμέσως, μετά την υπογραφή του, το πληρεξούσιο αυτό, διαβιβάστηκε, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απόστολο Κατσιφάρα, τον πρόεδρο του Περιφ.Συμβουλίου, Γιώργο Αγγελόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Κώστα Καρπέτα και τον Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Δημήτρη Καραβίδα, για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Εύχομαι, ΚΑΛΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ εκτέλεση, της εντολής, που δώσαμε. Το αμέσως, επόμενο, διάστημα να προκηρυχθεί, ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός.

ΜΕ ΕΡΓΑ και ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ, ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.

Νοιαζόμαστε για τον τόπο μας. Αναμετριόμαστε με το μέλλον, το διαμορφώνουμε και αφήνουμε το παρελθόν και τ´απομεινάρια του."

Την ανάρτηση συνοδεύουν και φωτογραφίες , αναμεσα στις οποίες η πρώτη και τελευταία σελίδα του 15σέλιδου πληρεξουσίου και το σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο. Αναζητείστε λοιπόν αυτο το πληρεξούσιο, διαβάστε το κείμενο του "Για τη διαμόρφωση και την περιγραφή των εντολών και την επίλυση διαδικαστικών ζητημάτων, υπήρξε, όλο το προηγούμενο διάστημα, σκληρή, μεθοδική, απαιτητική και αποτελεσματική δουλειά, συνεργασία και συνεχείς συσκέψεις,μεταξύ του Χιονοδρομικού μας Κέντρου (με το Λεωνίδα Σπυρόπουλο) και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών της Περιφέρειας.”δείτε και όσα κείμενα έχουν ακολουθήσει και τότε παρουσιάστε τα πράγματα ως έχουν Αξιολογείστε τον υμέτερο ευχέτη κ. Λαζουρά ( ” Εύχομαι, ΚΑΛΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ εκτέλεση, της εντολής, που δώσαμε. Το αμέσως, επόμενο, διάστημα να προκηρυχθεί, ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός”) και Θυμηθείτε τον επίλογο του ψηφοφόρου “ με.........δεν βάφονται αυγά.

Είναι άδικο , αποπροσανατολιστικό και επικίνδυνο να τα φορτώνετε στον Θανάση Παπαδόπουλο.

Και σαν νομικός δεν βλέπω τον λόγο η νομοθετική εξουσία να τροποποιήσει τον περί δημόσιων διαγωνισμºων νόμο για να θεραπεύσει τις παιδαριώδεις αβελτηρίες που έλαβαν χώρα.

ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
9 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.