Απάντηση του Νίκου Σφαραγκούλια στην ανακοίνωση του Α.Ο. Σκεπαστού

Απάντηση στην ανακοίνωση του Α.Ο Σκεπαστού που δημοσιεύσαμε στις 24/10/2020 με τίτλο "Α.Ο Σκεπαστού κατά Νίκου Σφαραγκούλια με σκληρή ανακοίνωση" (διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ), έστειλε ο Αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Νίκος Σφαραγκούλιας. Η απάντηση έχει ως εξής:

Αγαπητοί φίλοι της Διοίκησης του σωματείου “Αθλητικός Όμιλος Σκεπαστού”,

Σχετικά με την ανακοίνωση σας για την τοποθέτηση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων σε ότι αφορά το θέμα κατανομής επιχορήγησης μεταξύ των Αθλητικών Σωματείων Καλαβρύτων και Σκεπαστού, η απάντηση μου αφορά την ουσία της υπόθεσης και όχι συναισθηματική προσέγγιση μέσα από πομπώδεις εκφράσεις χωρίς αντίκρισμα.

Η ορθή αποτύπωση της πραγματικότητας δεν είναι «προσβλητική έκφραση» όπως λέτε, αλλά επιβάλλεται όταν διαχειριζόμαστε χρήματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ και οι Συμπολίτες, μας όρισαν να τα διαχειριστούμε δίκαια και τίμια για το χρονικό διάσημα που έχουμε την ευθύνη. Η Αρχή που καθορίζει τη στάση μου και πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μου, είναι ότι αυτή τη διαχείριση τόσο ως προς τον τρόπο που ασκώ τις δικές μου αρμοδιότητες, όσο και τις θέσεις μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, την κάνω ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ, τίμια και με ειλικρίνεια. Θεώρησα αυτή διευκρίνιση απαραίτητη, γιατί στις μέρες μας οι Αρχές και οι Αξίες δεν έχουν πάντα την αυτονόητη πρωταρχική τους θέση στα κοινά.

Επί της ουσίας αυτό που έθεσα και παραμένει ως θέση μου, είναι ότι η Δημοτική Επιχορήγηση εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της Κοινωνικής Ανταποδοτικότητας της δράσης του κάθε Σωματείου. Οι επιχορηγήσεις δίνονται αναλογικά με την ανταποδοτικότητα στην κοινωνία.

Αν σε αυτή τη προσέγγιση δώσουμε νούμερα, η σχέση μεταξύ των δυο αναφερόμενων Αθλητικών Σωματείων, θα έπρεπε να είναι 9 προς 1 με βάση το δυναμικό των αθλούμενων(τα στοιχεία στη διάθεση των φίλων του ΔΣ). Αν παράλληλα θέσουμε ως κανόνα την ενίσχυση της άθλησης των μικρότερων ηλικιών τότε θα έπρεπε να ήταν 9,5 προς 0,5.

Αντί αυτού του ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ πρότεινα στο ΔΣ, τη σχέση 8 προς 2 και τελικά αποδέχθηκα τη σχέση 7,5 προς 2,5. Ο λόγος αυτής της ετεροβαρούς υπέρ του Α.Ο. Σεπαστού αυξημένης επιχορήγησης, ήταν να δοθεί κίνητρο να δραστηριοποιηθεί και να αποκολληθεί από τη στατικότητα το αθλητικό Σωματείο του Σκεπαστού και να αναπτυχθούν και εκεί πολλές Αθλητικές δραστηριότητες. Χρειάζονται κινήσεις και από την πλευρά σας για να ενισχυθεί η κοινωνική ανταποδοτικότητα σας στον τομέα του αθλητισμού.

Αγαπητοί μου φίλοι, επειδή είμαι άνθρωπος της αλήθειας και του προσκηνίου (με ότι κόστος αυτό συνεπάγεται) θέλω προς ενημέρωση των χωριανών σας αλλά πρωτίστως των μελών του Σωματείου σας, να σας υπενθυμίσω, ότι ένας από αυτούς που είχε πειστεί για το εγχείρημά σας ήμουν κι εγώ και προς επιβεβαίωση αυτού, παρακαλώ να ενημερωθείτε από τον πρώην πρόεδρο της ομάδας κ. Καραμούζη Αλέξη αλλά και τον σημερινό Πρόεδρο του Σκεπαστού Ανδρέα Μπάλιο, ο οποίος ήταν τότε στην ομάδα, αν δεν κάνω λάθος.

Ρωτήστε λοιπόν, ποιος ήταν ο χορηγός της ομάδας σας κατά την περίοδο εκείνη. Εάν η απάντηση που θα πάρετε σας επιτρέπει να ανασκευάσετε το κείμενό σας παρακαλώ να το κάνετε. Να γνωρίζετε πάντως ότι εχθρός της προσπάθειά σας δεν είμαι εγώ (ο Σύμβουλος) εχθρός είναι η νοοτροπία , οι αγκυλώσεις και σίγουρα οι κονδυλοφόροι του σκότους. Έχετε ορίζοντα και «πεδίο δόξης λαμπρόν» να δείξετε ότι η φετινή ενισχυμένη ενίσχυση σας θα φέρει αποτέλεσμα ενδυναμώνοντας το αποτέλεσμα που επιθυμούμε όλοι και ο Δήμος και το Σωματείο σας.

Άρα λοιπόν όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Περιμένω την ενεργή αποτελεσματικότητα σας και σας δηλώνω ότι θα είμαι εξ ίσου αντικειμενικός στην επόμενη επιχορήγηση και στην κατανομή της, με τα πραγματικά τότε ισχύοντα δεδομένα των αθλούμενων.

Με εκτίμηση Νίκος Σφαραγκούλιας Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.