Απ. Κατσιφάρας "Επιτακτική ανάγκη η ΕΕ να θωρακίσει τα σύνορά της" (VIDEO)

 Στο πλαίσιο των εργασιών της 111ης Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Αντιπρόεδρος της Ομάδας PES στην ΕτΠ, Απόστολος Κατσιφάρας συμμετείχε στη συνεδρίασης Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES Group) της ΕτΠ, όπου παρενέβη σχετικά με την ανάγκη να υπάρξουν δραστικές πολιτικές της ΕΕ για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

«Στον ευρωμεσογειακό χώρο, η δημογραφική εξέλιξη, οι οικονομικές ανισότητες μεταξύ των χωρών, οι συγκρούσεις, η κατάσταση πολιτικής αστάθειας και ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή, την Υποσαχαρική Αφρική και τον ευρύτερο Αραβικό κόσμο, προκαλούν εδώ και χρόνια ισχυρές μεταναστευτικές ροές, που ολοένα αυξάνονται. Στο μέτρο που οι μετακινήσεις είναι παράνομες, συνδεόμενες με συγκρούσεις ή διωγμούς, προκύπτουν τεράστιες ανθρώπινες τραγωδίες, με αποτέλεσμα συγκρούσεις σε ορισμένα σημεία των συνόρων, χιλιάδες θανάτους στη θάλασσα, επιχειρήσεις διάσωσης, υποδοχής και φιλοξενίας στις ευρωπαϊκές χώρες σε συνθήκες που δεν ανταποκρίνονται πάντα στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το θέμα πρέπει να μπει επιτακτικά στην ατζέντα της ΕΕ. Έχουμε τις ευαισθησίες μας, αλλά πρέπει να φροντίσουμε και για την ασφάλεια και την ηρεμία των περιοχών μας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και συμπλήρωσε: «Ο ευρωπαϊκός Βορράς δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και της τραγωδίας που αντιμετωπίζει ο Νότος που αποτελεί το σύνορο της ΕΕ και δέχεται όλο το φορτίο των μεταναστευτικών ρευμάτων. Η ΕΕ είναι πολύ μακριά, σχεδόν απούσα. Το ζητούμενο είναι να θωρακιστεί η ΕΕ με αποτελεσματικές πολιτικές που θα προλαμβάνουν το πρόβλημα. Απαιτείται η ανάληψη δράσης τώρα. Το πρόβλημα πρέπει να συζητηθεί άμεσα σε επίπεδο Συμβουλίου της ΕΕ».

Βίντεο με απόσπασμα από την παρέμβαση του κ. Κατσιφάρα στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=8ncV4Nf98MA

Επίσης, για το ίδιο θέμα θα υπάρξει στις 23 Απριλίου επείγουσα βιντεοδιάσκεψη της Ομάδας Δράσης (Task Force) για το Μεταναστευτικό της CPMR (Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης), υπό το συντονισμό της Περιφέρειας της Σικελίας, με στόχο να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και προγραμματισμός δράσης μεταξύ των Περιφερειών του ευρωπαϊκού Νότου που πλήττονται σοβαρά από αυτό μείζων πρόβλημα.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.