Απ. Κατσιφάρας: Είναι πολλές οι πληγές που πρέπει να «γιατρέψουμε» και δε θα σταματήσουμε μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως

 «Έχουμε μπροστά μας μεγάλο αγώνα και οι πληγές που πρέπει να ‘γιατρέψουμε’ είναι πολλές. Όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε την άμεση και πλήρη αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί στο σύνολό της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Και δε θα σταματήσουμε μέχρι να το πετύχουμε αυτό».

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια της έκτακτης και κατεπείγουσας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην οποία υπήρξε ενημέρωση για τις εκτεταμένες καταστροφές που σημειώθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια της Δυτικής Ελλάδας από το σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Κατά τη συνεδρίαση του Σώματος, η οποία έγινε με την παρουσία εκπροσώπων Δήμων, φορέων και κατοίκων των πληγεισών περιοχών, παρουσιάστηκαν αναλυτικά από τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και Π.Ε. Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο οι επιπτώσεις και οι ζημιές των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Από όλους τονίστηκε πως ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήταν σε ετοιμότητα και ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκτακτη ανάγκη που παρουσιάστηκε.

Παράλληλα, καυτηριάστηκε από το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου το γεγονός πως δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα για την Πολιτική Προστασία και τις δράσεις πρόληψης κατολισθήσεων και αντιπλημμυρικών φαινομένων, όμως παρ’ όλα αυτά οι Υπηρεσίες κατάφεραν και ανταποκρίθηκαν πλήρως στα καθήκοντά τους.

«Προτεραιότητα μας ήταν από την πρώτη στιγμή οι ανθρώπινες ζωές. Αυτή τη στιγμή όμως, κύριο μέλημά μας είναι η αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στις περιοχές που έχουν πληγεί. Είναι ζωτικής σημασίας να δώσουμε νερό και ρεύμα και πάνω απ’ όλα να προσφέρουμε ασφάλεια και αλληλεγγύη στους κατοίκους μας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Κλείνοντας, ο Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στη συνεχή συνεργασία που είχε με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με τον οποίο και βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τα προβλήματα, ενώ ευχαρίστησε δημοσίως τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου και τον Υπαρχηγό, υποστράτηγο Διαμαντή Κανελλόπουλο για την συνεισφορά τους στην ανάγκη που παρουσιάστηκε για μεταφορά με ελικόπτερο πέντε συμπολιτών μας από το Δ.Δ. Κλεπά της Ναυπακτίας.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία ζητούνται ουσιαστικές αρμοδιότητες, ενίσχυση του προσωπικού και πόροι για την Πολιτική Προστασία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας.


 

Συγχαρητήρια στους νέους βουλευτές

Ξεκινώντας η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συνεχάρη τη νέα κυβέρνηση καθώς και τους Περιφερειακούς Συμβούλους που εκλέχθηκαν βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Κατσιφάρας έκανε στον Νίκο Αγγελόπουλο, τον στενό συνεργάτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εξήρε το ήθος, τον επαγγελματισμό και την μαχητικότητά του στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.