Απ. Κατσιφάρας: Η έναρξη των σχολείων σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα προσπαθειών και επιδιώξεων

Μια καινούργια σχολική χρονιά, γεμάτη πρόοδο και επιτυχίες, ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί στο σχολικό συγκρότημα Πρότυπο – Πειραματικό Γυμνάσιο – Λύκειο και στο 2ο Λύκειο Πατρών στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα.

Ο Περιφερειάρχης παρακολούθησε τον καθιερωμένο αγιασμό, στα σχολεία, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2015-2016, τον οποίο και τέλεσε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

«Η έναρξη των σχολείων σήμερα σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα προσπαθειών και επιδιώξεων για κάθε έναν από εμάς. Την έναρξη ενός καθημερινού αγώνα, μέσα από τον οποίο οι μαθητές μας, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία που τους παρέχεται για μάθηση και δημιουργία προκειμένου να πορευτούν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, εν μέσω μιας πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας» επεσήμανε ο Απ. Κατσιφάρας μιλώντας προς τους μαθητές και συνέχισε: «Και αυτό θα γίνει μόνο όταν σκεφτόμαστε και πράττουμε συλλογικά. Η συλλογική συνείδηση θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε, στηριζόμενοι πάντα στις δικές μας δυνάμεις. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να βελτιώνει τις υποδομές της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, και θα συνεχίζει να το κάνει».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος τόσο προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς όσο και προς τα ίδια τα παιδιά συμπλήρωσε:

«Οι γονείς και οι δάσκαλοί σας βρίσκονται και θα βρίσκονται δίπλα σας, προσπαθώντας να σας μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις, την αλληλεγγύη, την αγάπη και την ελπίδα, κυρίως όμως την ανθρωπιά που χρειαζόμαστε».

Και κατέληξε ο Απόστολος Κατσιφάρας ευχόμενος σε όλους «καλό ξεκίνημα, με δύναμη και δημιουργία».

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.