Αντίθετο το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας για διώξεις σε αιρετούς και αξιολόγηση εργαζομένων

Αντίθετο με την όποια ποινική δίωξη επιδιώκει να ασκήσει το κεντρικό κράτος σε αιρετούς Δημάρχους και Περιφερειάρχες σχετικά με τα θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του Ν. 4250/2014 και την αξιολόγηση των υπαλλήλων στο Δημόσιο, δηλώνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με ψήφισμά του.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος, συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το σοβαρό αυτό θέμα και αφού ελήφθησαν υπόψιν προηγούμενη απόφαση και ψήφισμά του από τις 15 Απριλίου 2014, καθώς και τα θέματα που προκύπτουν από την επιχειρούμενη εφαρμογή του νόμου και τις διώξεις κατά αιρετών και συνδικαλιστών, αποφασίστηκε να σταθεί στο πλευρό τους.

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα, αναφέρεται μεταξύ άλλων, πως το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας:

Αντιτίθεται στην προσπάθεια μεταβίβασης ευθυνών στην Αυτοδιοίκηση για προηγούμενες παραλείψεις της πολιτείας με παράλληλη ποινική δίωξη των Αιρετών (Δημάρχων και Περιφερειαρχών).

Η όποια διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης των υπαλλήλων είναι ευθύνη των ίδιων των Αιρετών Αρχών (Δημοτικών και Περιφερειακών) και των υπηρεσιών τους και το αποτέλεσμα των ελέγχων αυτών στη διάθεση της Πολιτείας, χωρίς παράλληλη σύνδεση με μείωση του προσωπικού.

Αρνείται την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών δράσεων και των αγώνων των εργαζομένων.

Τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται για αντικειμενική και αξιοκρατική αξιολόγηση.

Ζητά τη ριζική τροποποίηση του Ν. 4250/2014 ώστε να θεσπιστεί καθεστώς αντικειμενικής και αξιοκρατικής αξιολόγησης των εργαζομένων έξω και πέρα από ποσοστώσεις που οδηγούν σε απολύσεις και ανεργία.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
10 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.