ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ.Ε.:Aγώνας για ανατροπή των πολιτικών που διαλύουν την Υγεία ή διαχείριση της μνημονιακής πραγματικότητας;

Τελικά, από μια πλούσια συζήτηση όλων σχεδόν των φορέων Υγείας της περιοχής, το περιφερειακό συμβούλιο πού κατέληξε; Να διεκδικήσει στήριξη των δομών που καταρρέουν με προσωπικό και χρηματοδότηση, και τελευταία στιγμή, ως λύση στα προβλήματα, αποφασίστηκε ότι διεκδικούμε… την ολοκλήρωση του Καλλικράτη, δηλαδή το πέρασμα των υπηρεσιών Υγείας, των νοσοκομείων κ.λπ. στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση… Αυτή, μάλιστα, θεωρήθηκε μια «θετική» προσέγγιση.

Από την πλευρά τής Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, ο περιφερειακός σύμβουλος και εισηγητής επί του θέματος Βαγγέλης Κατσακούλης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι: Όλοι γνωρίζουμε πως από όπου πέρασε το ΔΝΤ έκλεισε νοσοκομεία, μείωσε τις δαπάνες του κράτους προς τους πολίτες, μείωσε ακόμα και το προσδόκιμο ζωής των πολιτών. Να επαινέσουμε τους λειτουργούς της Υγείας που αγωνίζονται να κρατήσουν όρθια τα νοσοκομεία και να σταθούμε δίπλα στους πολίτες, διεκδικώντας λύσεις στα ζωτικά υγειονομικά προβλήματα.

Για την τραγική κατάσταση των υγειονομικών υπηρεσιών στην Αιτωλοακαρνανία μίλησε, κατά τη συζήτηση, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Κώστας Κούστας, ενώ ο επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών Βασίλης Χατζηλάμπρου σημείωσε ότι σημαντικό σήμερα δεν είναι ποιος θα διαχειριστεί τη μνημονιακή κατάσταση στην Υγεία, είτε αυτός είναι το υπουργείο, είτε η ΥΠΕ, είτε η περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Ειδικά μάλιστα για την Περιφέρεια, τόνισε ότι αυτή την ώρα είναι λάθος να διεκδικείται το πέρασμα των υγειονομικών υπηρεσιών στην αρμοδιότητά της, όσο η χώρα παραμένει στο σημερινό καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής ασφυξίας. 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.