Η αντίδραση της Δ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας για την υποβάθμιση του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος στην Κλειτορία

Από: ΔΗΜΤΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Προς:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Κοιν:

ΑΜΕΡΙΚΗΣ 4, ΑΘΗΝΑ Γραφείο Πρωθυπουργού

ΤΚ 10564 Υπ. Οικονομικών

Βουλευτές Ν.Δ. Αχαΐας

Θέμα: Αναστολή της υποβάθμισης του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας.

Κύριοι,

Με αφορμή τον επικείμενο ανασχεδιασμό των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι προχωράτε σε υποβάθμιση του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή της Κλειτορίας που εξυπηρετεί τον αγροτικό-κτηνοτροφικό πληθυσμό στην πλειοψηφία του. Αντιλαμβάνεστε ότι η προοπτική μίας τέτοιας εξέλιξης για την ευρύτερη περιοχή μας είναι ιδιαίτερα αρνητική, δεδομένου ότι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Κλειτορίας θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν αποστάσεις άνω της μίας (1) ώρας προκειμένου να βρουν κάποιο κατάστημα τράπεζας για να εξυπηρετηθούν μία συνθήκη η οποία δυσκολεύει ακόμα περισσότερο κατά την περίοδο του χειμώνα.

Η εν λόγω εξέλιξη καταλαβαίνετε ότι υποβαθμίζει περαιτέρω την καθημερινότητα των δημοτών της ευρύτερης περιοχής της Κλειτορίας και των γύρω οικισμών. Αρκεί να λάβει κανείς υπόψη του ότι από το σχετικό κατάστημα εξυπηρετούνται κάτοικοι χωριών που ανήκουν στους πρώην τρεις Καποδιστριακούς Δήμους και συγκεκριμένα των Δήμων Παΐων, Λευκασίου και Αροανίας. Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω καθώς επίσης και:

  • Την περαιτέρω υποβάθμιση της ορεινής και αγροτοκτηνοτροφικής επί το πλείστον ευρύτερης περιοχής της Κλειτορίας, γεγονός που δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών της.

  • Την οικονομική επιβάρυνση πολλών πολιτών για την μεταφορά τους στην πλησιέστερη περιοχή προκειμένου να εξυπηρετηθούν από κάποιο τραπεζικό κατάστημα.

  • Το υψηλό ποσοστό της ηλικιακής ομάδας 65+ στην οποία ανήκουν πολλοί δημότες της περιοχής γεγονός που κάνει ως και απαγορευτική την μετακίνησή τους προς κάποιο τραπεζικό κατάστημα προκειμένου να διεκπεραιώσουν βασικές συναλλαγές

  • Το αίσθημα εγκατάλειψης και αποσάθρωσης που δημιουργείται στην ευρύτερη περιοχή

Ζητάμε:

  • Την επανεξέταση της σχετικής απόφασης της Τράπεζας Πειραιώς

  • Την καθημερινή και απρόσκοπτη λειτουργία του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος στην Κλειτορία

Για τη ΔΗΜΤΟ Καλαβρύτων

Ο Πρόεδρος

Τσάμης Νικόλαος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.