Η Άννα Μαρία Μπότσαρη συζήτησε με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων

Επιβεβαιώνοντας την αγάπη που τρέφει τόσο προς τα παιδιά όσο και προς τα Καλάβρυτα, η πολυπρωταθλήτρια Άννα Μαρία Μπότσαρη, με αφορμή την εκδήλωση “ζωντανό σκάκι” που πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Σκακιστικού-Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) γιατρό Νικόλαο Ραζή.

Εκεί, στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων, αφού ευχαρίστησε την Διευθύντρια και το λοιπό Διδακτικό Προσωπικό για την υποδοχή, συνομίλησε με τα παιδιά για δύο (!) περίπου ώρες, αναλύοντας τα παιδαγωγικά ωφέλη που το ευγενές άθλημα του ζατρικίου προσφέρει, τόσο χαρακτηριστικά και απλόχερα, ειδικά στα παιδιά. Επίσης, συζήτησε διαλογικά με μαθήτριες και μαθητές, όχι μόνο για σκακιστικά θέματα, αλλά και για πολιτιστικά και κοινωνικά ζητήματα. Μετέφερε εμπειρίες που αποκόμισε, ταξιδεύοντας (σαν κορυφαία αθλήτρια, ατομικά και συλλογικά με την Εθνική Ομάδα, παίρνοντας μέρος σε Σκακιστικές Ολυμπιάδες-Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα) σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου. Απάντησε σε πολλά ερωτήματα των παιδιών, με σαφήνεια και απλότητα. Στάθηκε πραγματικά κοντά-δίπλα-μαζί τους, σαν ίση ανάμεσα σε ίσους. Ανέλυσε τις σκέψεις, συμμετείχε στους προβληματισμούς και μοιράστηκε τα όνειρά των. Πραγματικά ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλες και όλους. Δίκαια, στο τέλος, εισέπραξε παρατεταμμένο-αυθόρμητο χειροκρότημα, μικρό αντίδωρο στις τόσες χάρες της. Απόψεις της Άννας Μαρίας, αναμένεται να δημοσιευθούν στην Μαθητική Εφημερίδα που θα κυκλοφορήσει.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι εκ μέρους του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου, ο Γραμματέας Γρηγόρης Τσουρουφλής προσέφερε στην πολυπρωταθλήτριά μας ωραιότατο χαρακτικό αναμνηστικό, που απεικονίζει την μεγάλη της αδυναμία: τα ιστορικά-ηρωικά και μαγευτικά Καλάβρυτα.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.