ΑΝΕΜΟΓΕNΝΗΤΡΙΕΣ: Παραλείψεις, ανεπάρκεια και ανευθυνότητα Δήμου και φορέων. - Ανοικτή επιστολή - καταγγελία κατοίκου Σκεπαστού.

Σαν δημότης Σκεπαστού πλέον, θα ήθελα να διατυπώσω την προσωπική μου άποψη δημόσια, για το σημαντικότατο θέμα της κατασκευής και λειτουργίας Αιολικού Πάρκου στο Σκεπαστό από την εταιρεία ΑΙΟΛΙΚΗ ΛΙΡΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ.

Μιλάμε παγκοσμίως και έχουμε υπογράψει σαν Ευρώπη για την σταδιακή μας απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα λόγω καταστροφής του περιβάλλοντος.

Αυτό είναι ΑΛΗΘΕΙΑ !

Θέλουμε να σταματήσουμε την παραγωγή ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια, λιγνίτη, πετρέλαια, γιατί πρέπει. Θέλουμε όμως ενέργεια.

Αυτό είναι ΑΛΗΘΕΙΑ !

Άρα αν οι " πολλοί " δεν βλέπουμε στο χωριό μας η την πόλη μας τι προκαλεί ο λιγνίτης, η τέφρα του, τους καρκίνους, τα μαύρα τοπία, την ανεργία, τον τρόμο όσων ζουν πχ στην Πτολεμαίδα, ας δούμε ένα βίντεο, υπάρχουν πολλά, ας ακούσουμε τους συνανθρώπους μας να μιλάνε για την αβάσταχτη καθημερινότητα τους.

Για πυρηνικά ατυχήματα δεν χρειάζονται λόγια, όλοι ξέρουμε, ακόμη κι όσοι δεν έζησαν τον τρόμο του Τσερνομπιλ όπως εγώ..

Θέλω απλά να πω, ότι πριν απορρίψουμε το νέο, να σκεφτούμε τι έχουμε μέχρι σήμερα.

Τις ανάγκες μας, τα προβλήματα που είναι τεράστια αν και όχι απ'όλους αντιληπτά, ( για ανακύκλωση π.χ. ένα απλό βήμα αφύπνισης του κόσμου τι κάνει ο Δήμος ; ) τι μπορούμε να διορθώσουμε, τα αδιέξοδα για το μέλλον της Γης και των επόμενων γενιών.

Εγώ προσωπικά, έχοντας διαβάσει και ψάξει αρκετά, είμαι θετική για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά όχι να τοποθετούνται ανεξέλεγκτα.

Εδώ έρχονται οι παραλείψεις, η ανεπάρκεια, η ανευθυνότητα του Δήμου και των φορέων.

Όταν πλησιάζουν οι εκλογές, όλοι οι υποψήφιοι, τρέχουν ολημερίς και ολονυκτίς, σε καφενεία, κερνάνε ούζα και καφέδες, μοιράζουν φωτογραφίες τους με οράματα.

Με σηκωμένα μανίκια δουλεύουν για το καλό μας.

Τώρα που είναι;

Και να οι αποδείξεις :

Στις 29/03/2021 η Περιφέρεια έστειλε με e mail, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το εν λόγω θέμα στην οποία γράφει στην παράγραφο -4- οι γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών θα διενεργούνται μέχρι 29/04/2021 !!!!! Στην παράγραφο - 6 - γράφει : η παρούσα (ανακοίνωση) να δημοσιευθεί στις εφημερίδες ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ και ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ.

Εγώ που έψαξα μέχρι πριν 5 - 6 μέρες, δεν βρήκα τέτοια δημοσίευση.

Αν υπάρχουν ας μου τις στείλουν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ έχει κοινοποιηθεί με e mail σε 16 φορείς!

Ο κόσμος, το Κοινοτικό Συμβούλιο Σκεπαστού πότε το έμαθε;;;

Εγώ έχω ήδη ζητήσει ως δημότης και έχουσα κάθε έννομο συμφέρον με e mail στον Δήμο όλο τον σχετικό φάκελο με όλες τις γνωμοδοτήσεις ώστε να ξέρω ότι ξέρει και ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι εκλεγμένοι. Έχω μιλήσει με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με συνεργάτη τους που ήξερε ήδη το θέμα και έχω στα χέρια μου πολύ σημαντικά έγγραφα.

Θα επανέλθω λοιπόν

Ζώη Ζωή

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.