Ανδρέας Κατσανιώτης: «Το no borders του ΣΥΡΙΖΑ… τελείωσε!»

«Πριν δυο μέρες, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως δεν υπάρχουν σύνορα. No borders. Και έρχεται δύο μέρες μετά ο πρώην Πρωθυπουργός και λέει ότι η κυβέρνηση καλά έκανε και έκλεισε τα σύνορα. Το δόγμα “no borders” τελείωσε! Και τελείωσε από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που από την πρώτη στιγμή έκανε αυτό που έπρεπε…» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στη Βουλή, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης, στα πλαίσια συζήτησης που έγινε για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, αναφέρθηκε στο μεγάλο εθνικό ζήτημα που έχει ανακύψει στα σύνορα, υπογραμμίζοντας πως η χώρα εκτός από την προσπάθεια εισβολής χιλιάδων αλλοδαπών δέχεται και μία επίθεση fake news από την τουρκική πλευρά, την οποία πολλοί, ιδιαίτερα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αναπαρήγαγαν.

«Η χώρα όμως παραμένει… χώρα και όχι χώρος, χάρη στην αποφασιστικότητα της σημερινής κυβέρνησης. Και ναι, η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει ένα κράτος που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά προηγουμένως… πρέπει να παραμείνει κράτος! Και γι αυτό, δεν μπορούμε να υποκύψουμε στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού» πρόσθεσε ο βουλευτής Αχαΐας, υπογραμμίζοντας ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός έφερε όλη την ηγεσία της Ε.Ε. στα ελληνικά σύνορα, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ… «έκλεισε η Αμυγδαλέζα για να μετατραπεί όλη η χώρα σε Αμυγδαλέζα!»

Και ο κ. Κατσανιώτης, κατέληξε: «Κατανοώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ του ιδεοληπτικού κόμματος του 3% και ενός σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Και είναι ευχάριστο που έστω και αργά, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να βρεθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

«ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ»

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε ότι το βασικό πρόβλημα των Ελλλήνων αγροτών είναι το κόστος παραγωγής. «Ο Έλληνας αγρότης έχει το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής στην Ε.Ε. και αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο» υπογράμμισε, σημειώνοντας πως η δυνατότητα συμμετοχής ιδιωτών σε συνεταιρισμούς, με τη σύμφωνη γνώμη των συνεταιριστών, θα συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών, καθώς επίσης και των προσπαθειών έρευνας και καινοτομίας που πολλοί συνεταιρισμοί κάνουν.

Μάλιστα, ο κ. Κατσανιώτης επέκρινε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως οι συνεταιριστές δεν συμμερίζονται την άποψή της. «Ξέρετε, η Παναιγιάλειος Ένωση στο Αίγιο κρατάει στα χέρια της την παραγωγή σταφίδας και ο Συνεταιρισμός στα Καλάβρυτα στηρίζει όλη τη κτηνοτροφία της περιοχής. Και αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν αντίρρηση στη συμμετοχή επιχειρηματιών, αλλά και σε οτιδήποτε βελτιώσει τις συνθήκες παραγωγής και διάθεσης των αγροτικών προϊόντων. Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν σε λογικές του χθες, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα» κατέληξε. 

Ακολουθεί το video από την Ολομέλεια της Βουλής

https://youtu.be/qlG3Oxr9wHE  

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
12 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.