Ανδρέας Κατσανιώτης: «Η Δημοκρατία στο τέλος κερδίζει - Ιστορικό ατόπημα ΣΥΡΙΖΑ»

Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη χαρακτήρισε την καταδικαστική απόφαση των στελεχών της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του “ΣΚΑΙ Πάτρας” και στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή. 

Ο κ. Κατσανιώτης επεσήμανε ότι “το μεγάλο προσόν της Δημοκρατίας είναι ότι στο τέλος κερδίζει” και πρόσθεσε πως “δυστυχώς το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ανδρώθηκε στην κρίση και ήταν ένα υποπροϊόν της. Πολλοί συμπολίτες μας θεώρησαν πως πηγαίνοντας σε αυτό το δρόμο θα τιμωρούσαν το σύστημα”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Βουλευτής Αχαΐας επισήμανε ακόμη: «Ας γίνουμε σοφότεροι από αυτή τη διαδικασία, ας μη επαναλάβουμε τα ίδια λάθη”.

Αναφερόμενος στους λανθασμένους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι υπέπεσε σε “ένα ιστορικό ατόπημα. Εξήγησε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ με ευκολία χαρακτήριζε κάποιους ακροδεξιούς και φασίστες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεπλένει τους πραγματικούς φασίστες, να ξεπλένει τους πραγματικούς ακροδεξιούς.  Να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε τέτοιου τύπου χαρακτηρισμούς. Η εργαλειοποίηση, η χρησιμοποίηση της ΧΑ κυρίως επί προεδρίας της Βουλή από την κ. Κωνσταντοπούλου και οι λεκτικά άστοχες δηλώσεις του κ. Βούτση, τους έδωσαν και υπόσταση μέσα στο κοινοβούλιο. Αυτά τα λάθη δεν πρέπει να τα ξανακάνουμε”. 

Υπογράμμισε ότι “έχουμε ένα αποτέλεσμα που συνάδει με το κοινού περί δικαίου αίσθημα. Έχουμε ένα αποτέλεσμα που δείχνει πως η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που μπορεί να μας πάει πιο πέρα”.

Αναφορικά με το ρόλο της ΝΔ στη καταδίκη της Χρυσής Αυγής είπε: «Νιώθω περήφανος γιατί η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησαν τη διαδικασία σε ένα περιβάλλον που τον κατηγορούσαν για αυτό. Ο ίδιος το πλήρωσε, έγινε στόχος της Χρυσής Αυγής”.  Στη συνέχεια τόνισε: Δεν θα ξεχάσω ποτέ στο Κοινοβούλιο, περνώντας μπροστά από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής, το επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια σχεδόν να αντεπιτίθενται.

Είχαμε σχεδόν συμπλοκές. Και ο Πρόεδρος της Βουλής να λέει απλά ‘’ηρεμήστε’’. Με αυτά πρέπει να τελειώνουμε και ευτυχώς ο κόσμος κατάλαβε πως η ΧΑ είναι μία εγκληματική οργάνωση που στρατολογούσε στελέχη, δολοφονούσε και να τελειώνουμε μία για πάντα. 

Οι πολίτες ήταν πιο μπροστά από τη Δικαιοσύνη. Τους άφησαν έξω από τη Βουλή. Και η Δικαιοσύνη ακολούθησε” επεσήμανε ο κ. Κατσανιώτης και πρόσθεσε “υπάρχει ένας ποινικός κώδικας που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και βάζει όρια ποινών. Και είχαμε και παραίτηση του πρώην υπουργού κ. Κοντονή από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Να κρατήσουμε ότι υπήρχε μία απόφαση που θα είναι ιστορική για όλη την Ευρώπη. Είναι σημαντική για την Ευρώπη”.  

Τέλος, ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε πως “την ημέρα που έγιναν οι συλλήψεις των στελεχών της ΧΑ ήμουν Γ.Γ. Επικοινωνίας. Είχα πάει στο Μαυροβούνιο ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, σε ένα μεγάλο φόρουμ που αφορούσε για τα Βαλκάνια και τη Δημοκρατία. Με παίρνει ξημερώματα ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα και μου μεταφέρει πως συλλαμβάνουν τον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής. Με ρωτάει: Ξέρετε τι κάνετε; Απαντώ φυσικά και ξέρουμε. Ακόμα και τα ξένα μέσα τότε αναρωτήθηκαν τι γίνεται και είδαμε τελικά πως έγινε το σωστό”.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
15 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.