ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Ερώτηση στη Βουλή για τα δίδακτρα του Ανοικτού Πανεπιστημίου

Επιμένοντας ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την παιδεία, ερώτηση σχετικά με τη μείωση των δόσεων για τα δίδακτρα φοίτησης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και Αν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «δε γίνεται από τη μία πλευρά η Διοίκηση του ΕΑΠ να επιθυμεί την κατάργηση της κληρώσεως ως μέσο εισαγωγής και από την άλλη να αποφασίζει ξαφνικά τη μείωση των δόσεων από 5 σε 4 για την αποπληρωμή των διδάκτρων προκαλώντας δυσκολίες στις οικονομικές υποχρεώσεις των φοιτητών».

Δεδομένης της ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής συγκυρίας μία τέτοια απόφαση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση των φοιτητών τόσο στην καταβολή των διδάκτρων όσο και στην συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους. Παράλληλα διακυβεύεται κατά αυτό τον τρόπο και η υπόσταση και η λειτουργία του Πανεπιστημίου.

«Σε μία εποχή που θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή αύξηση των δόσεων και μείωση των διδάκτρων» όπως δηλώνει ο βουλευτής «το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΑΠ προχωρά σε αυτή την απόφαση για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 χωρίς να αποσαφηνίζει το λόγο αυτής της αλλαγής, καθώς επίσης και τις κυρώσεις φοίτησης που θα βαρύνουν τόσο τους νέους όσο και τους ήδη υπάρχοντες φοιτητές».

Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να απαντήσει στην ερώτηση του κ. Κατσανιώτη για το αν θα επιτρέψει τελικά την υλοποίηση αυτής της απόφασης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.