Ανδρ. Κατσανιώτης: Στη Βουλή το ζήτημα κατάργησης των ΤΕΙ και των τμημάτων τους σε Πάτρα και Αίγιο

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, το ενδεχόμενο κατάργησης τμημάτων του ΤΕΙ σε Πάτρα και Αίγιο, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τις προθέσεις της.

Μετά τις πολλές και «θολές» εξαγγελίες κυβερνητικών στελεχών, που έφτασαν στο σημείο να μιλούν έως και για πλήρη κατάργηση των ΤΕΙ και ενσωμάτωσή τους με Πανεπιστήμια ή… ΙΕΚ, ο κ. Κατσανιώτης, με ερώτηση που κατέθεσε, ζητάει από την κυβέρνηση να στηρίξει και να αναβαθμίσει το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, καθώς και όλα τα περιφερειακά ΤΕΙ, σημειώνοντας μάλιστα την έντονα εχθρική στάση που είχε κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι βουλευτές του όταν είχε παρουσιαστεί το Σχέδιο «Αθηνά».

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης, επικεντρωνόμενος στα τμήματα Κοινωνικής Εργασίας, Λογιστικής και Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα, αλλά και στο τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας του Αιγίου, θυμίζει την έντονη «πολεμική» που είχε ακολουθηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση και από τους τοπικούς βουλευτές του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Οι πολίτες και ιδιαίτερα η φοιτητική κοινότητα οφείλουν να γνωρίζουν αν η Κυβέρνηση θα υποστηρίξει το αίτημά μου για συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων αυτών, άποψη που είχε ως Αντιπολίτευση, ή αν επρόκειτο τότε για μια λαϊκιστική τακτική και τώρα θα προχωρήσουν σε μια ακόμα αναδίπλωση, εφαρμόζοντας τελικά όσα προβλέπονται στο σχέδιο “Αθηνά”».

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.