Αναβλήθηκαν οι εκλογές φιάσκο της ΝΔ - Για γέλια η εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα...

Αναβλήθηκαν τελικά οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία. Οι κάλπες θα έδειχναν το νέο ηγέτη του κόμματος, ωστόσο τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο σύστημα προκάλεσαν εμπόδια αξεπέραστα. Η εικόνα που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία είναι για γέλια, όπως χαρακτηριστικά λένε τα μέλη που προσέρχονται από το πρωί στα εκλογικά κέντρα και δεν μπορούν να ψηφίσουν, καθώς το σύστημα κατέρρευσε. Οι αντιδράσεις από τους γαλάζιους βουλευτές είναι σφοδρές, ενώ οι υποψήφιοι κάνουν λόγο για φιάσκο.  Την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, ζητά τον ορισμό της Μαριέττας Γιαννάκου ως μεταβατικής προέδρου της ΝΔ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερ πως το φιάσκο έχει ονοματεπώνυμο - Κάποιοι πρέπει να παραιτηθούν.

Τα  προβλήματα εμφανίστηκαν πριν ανοίξουν οι κάλπες στις 7:00 το πρωί, ωστόσο τα εμπόδια ακόμη δεν έχουν ξεπεραστεί με αποτέλεσμα τα μέλη που προσέρχονται να ψηφίσουν να μην μπορούν και να προκαλείται δυσφορία. Οι υποψήφιοι πρόεδροι, Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσαν τους πολίτες μέσω Twitter, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε έκκληση να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απείλησε με αποχώρηση αν δεν αναβληθούν οι εκλογές.

Απειλούσε με αποχώρηση ο Μεϊμαράκης

Αναβολή της εκλογικής διαδικασίας ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης λόγω του μπλακ άουτ του συστήματος. Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε την αναβολή των εκλογών, αλλιώς απειλούσεμε αποχώρηση από την όλη διαδικασία.

Τζιτζικώστας: Zητώ άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης

Με μήνυμά του στο προσωπικό του λογαριασμό ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε άμεση επίλυση των τεχνικών προβλημάτων που υπάρχουν από το πρωί στην εκλογή διαδικασίας προέδρου της Ν.Δ.

"Αδιανόητο να υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία, να ταλαιπωρούνται και να αποθαρρύνονται οι Νεοδημοκράτες. Ζήτω άμεση ομολοποίηση της κατάστασης".

Τα μηνύματα στο Twitter

Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Μητσοτάκης έγραψαν στο Twitter πως θα ενημερώσουν με νέο μήνυμά τους όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

 

Παραιτήσεις ζητά ο Κουμουτσάκος

Σφοδρές αντιδράσεις στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει ότι το σύστημα κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου στο Twitter ο οποίος ζήτησε «παραιτήσεις των υπευθύνων τώρα».

«Προστατεύστε την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή» γράφει ο κ. Κουμουτσάκος στην ανάρτησή του.

Εκλογικά κέντρα

Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν, θα μπορούν να βρουν εκλογικά κέντρα και τμήματα σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες της Ε.Ε. Τις διευθύνσεις των εκλογικών κέντρων και τμημάτων μπορεί κανείς να τις βρει στην ιστοσελίδα της ΝΔ www.nd.gr.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα διενέργειας της εκλογής είτε εγγράφονται την ημέρα διενέργειας της εκλογής, με την καταχώρησή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Κόμματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Καταστατικού, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εφόσον είναι εγγεγραμμένα στους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών, που έχουν καταρτισθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στην εκλογή συμμετέχουν και απόδημοι έλληνες -ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια- οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Στην εκλογή συμμετέχουν και όσοι εγγραφούν μέλη την ημέρα διενέργειας των εκλογών εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία απαιτείται η καταβολή του ποσού των 3 ευρώ.

Στα ψηφοδέλτια δεν μπαίνει σταυρός προτίμησης, ενώ για τη συμμετοχή στις εκλογές απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, ή σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της οικείας αστυνομικής αρχής ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας

Η εκλογή γίνεται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία των μελών του κόμματος, με βάση τους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών που έχουν καταρτισθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η ψηφοφορία πραγματοποιείται σε κάθε εκλογικό τμήμα με ευθύνη της οικείας Εφορευτικής Επιτροπής.

Κάθε ψηφοφόρος, προσερχόμενος στο χώρο της ψηφοφορίας για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, παραλαμβάνει, εφόσον δεν φέρει μαζί του, έντυπο αίτησης συμμετοχής του στη διαδικασία, το συμπληρώνει και το υπογράφει. Στη συνέχεια υποβάλλει το έντυπο στο χειριστή της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων του εκλογικού τμήματος, ο οποίος, με βάση τα αναγραφόμενα στοιχεία, αναζητεί τον ψηφοφόρο από τον εθνικό κατάλογο, δίνοντάς του και τον ειδικό εκλογικό αριθμό του.

Επιπλέον, ο ψηφοφόρος καταβάλει στο μέλος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης που έχει ορισθεί για το σκοπό αυτό το προβλεπόμενο για τη συμμετοχή ή την επιβεβαίωση της συμμετοχής του ποσό (3 ευρώ) και στη συνέχεια ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα.

Σε περίπτωση διεξαγωγής β' γύρου οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν την πρώτη φορά και η συμμετοχή τους γίνεται χωρίς αντίτιμο.

 

πηγή: madata.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
14 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.